Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya is een Amerikaans rijstgerecht dat lijkt op paella. Vandaag deel ik mijn versie van Jambalaya met kip en chorizo.

Al jaren geleden zag ik een filmpje van Rudolph op 24Kitchen waarin hij Kip Jambalaya maakte. Ik heb het destijds genoteerd op mijn kooklijstje en er niets mee gedaan. Tot ik vorige week trek had in ‘iets met rijst’. Ik wilde iets nieuws. Dus pakte ik mijn kooklijstje erbij. Kip Jambalaya werd het uitverkoren recept.

Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya met kip en chorizo

Net als paella bereid je bij Jambalaya de rijst in de pan met groenten en het vlees (of de vis). De kip is gekruid met cajunkruiden, ook voeg ik gedroogde basilicum en tijm toe en een lepeltje Worcestershiresaus. De chorizo zorgt voor een beetje extra pit. Al kun je als extraatje ook nog een pepertje toevoegen.

Jambalaya met kip en chorizo

 

Jambalaya met kip en chorizo

20 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 150 in chorizoworst stukjes gesneden
  • 300 gram basmatirijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 2 paprika’s in blokjes, ik nam oranje en rood
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • 1 theelepel basilicum gedroogd
  • 1 eetlepel worcestershire saus
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 600 ml kippenbouillon
  • verse peterselie fijngehakt, ter garnering
  • in olijfolie omte bakken

Bereiding

  • Fruit de ui met bleekselderij en knoflook aan in een hapjespan met olie. Doe hierna de kipfilet met cajunkruiden erbij en bak dit mee tot de kip rondom is aangebakken. Voeg hierna de blokjes paprika toe en bak dit nog 5 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout, peper en de tijm en basilicum met worcestershire saus. Roer door elkaar en voeg hierna de tomatenblokjes en bouillon toe. Roer even door elkaar voor je de rijst toevoegt. Roer nogmaals door zodat de rijst in het vocht ligt.
  • Laat dit alles op laag vuur, met deksel op de pan 25 minuten pruttelen. Roer de kip jambalaya tussentijds even door.
  • Garneer met gehakte peterselie en serveer hierna direct.
Hoofdgerecht
Pin dit recept
Afdrukken

Jambalaya met kip en chorizo


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
  1. Hoi Brenda, misschien lees ik er compleet overheen, maar klopt het dat je de chorizoblokjes niet noemt in de bereiding?
    Ik bak de blokjes chorizo altijd even apart uit, ben je het overtollige vet kwijt en ze worden wat krokant. Mijn dank voor het recept.
    Groetjes.

    1. Dit is zo lekker ben er dol op
      Ze hebben hét uit de schappen gegooid om dat het te weinig gegeten werd door de mensen
      Mijn vriendin maakte dit regelmatig nu zijn we vaak rond aan het kijken op internet maar kunnen niet meer de zakjes vinden zó jammer als je het vers wilt maken krijg je nooit de zelfde smaak meer terug

  2. Net gemaakt.. Het smaakte erg goed! Bedankt…. Ik heb de chorizo eerst kort apart gebakken en tijdens het koken van de rijst erbij gegooid..

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk