Ga naar de inhoud

Gevulde zalmrolletjes – Salmon Relleno

Een makkelijk tapasreceptje met vis, dat zijn deze gevulde zalmrolletjes. Vul ze met roomkaas, avocado en bieslook. Lekker!
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gevulde zalmrolletjes – Salmon Relleno

Tapastijd! Wie houdt er niet van tapas? Ik ben er gek op! Geef me een tafel vol hapjes en fijne mensen om die hapjes mee te delen en ik ben blij. En daarom ben ik ook altijd op zoek naar nieuwe tapas, nieuwe hapjes om op tafel te zetten en lekkere combinaties van smaken die veel mensen lekker zullen gaan vinden. Zo kwam ik uit bij deze gevulde zalmrolletjes, ook wel bekend als salmon relleno.Ā 

gevulde zalmrolletjes

Gevulde zalmrolletjes

Salmon relleno wil niets meer en minder zeggen dan rolletjes zalm met een lekker frisse vulling. Ik koos voor een combinatie van ricotta, roomkaas en avocado, op smaak gebracht met licht pittige bieslook. Dat gaat namelijk heerlijk samen met de volle smaak van de zalm. Het resultaat is een tapa die zacht van smaak is en die veel mensen zal aanspreken.Ā 

Nog een pluspunt van deze gevulde zalmrolletjes? Je maakt ze makkelijk van tevoren! Geen stress dus voorafgaand aan je tapasavond. Maak deze tapa op een moment van tevoren en leg ā€˜m tot aan het serveren in de koelkast.Ā 

Opzoek naar meer tapas inspiratie? Klik hier voor het overzicht van alle tapas.

gevulde zalmrolletjes

Ingrediƫnten

Extra benodigd

  • Keukenmachine
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde zalmrolletjes – salmon relleno

Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Doe de ricotta, de roomkaas en de avocado samen in de keukenmachine. Draai tot je een consistente mix hebt.
2
Stap 2
Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes. Roer ze door de riottamix heen. Breng de ricottamix vervolgens op smaak met peper en zout.
3
Stap 3
Leg de gerookte zalm op je werkblad. Zorg dat je 2-3 rechthoeken hebt van ongeveer 8 bij 16 centimeter (het luistert niet zo nauw). Leg eventueel 2 plakken geroosterde zalm op elkaar.
4
Stap 4
Verdeel de ricottamix over de onderste helft van de rechthoeken. Rol dan de rolletjes zo strak mogelijk op. Dit vergt even wat oefening.
5
Stap 5
Je kunt de salmon renello meteen serveren (snijd ieder rolletje dan in een paar stukjes) of oprollen in huishoudfolie en tot serveren in de koelkast laten liggen.
Bekijk ook andere recepten
Eiersaladecups
Kipbonbon van roomkaas met mango
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Broccolistamppotje met gerookte zalm en dille

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op