Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Gevulde pennoni in tomatensaus

We gaan voor pasta! Deze keer een andere pasta dan je misschien gewend bent. Geen penne, fusilli of spaghetti maar gevulde pennoni in tomatensaus.

Pennonewattes? Al meer dan een jaar ligt er bij mij in de voorraadkast een zak pennoni giganti. Dit grote pastabuizen. Tijd om daar eens wat mee te doen. En dit recept bleek zo lekker dat ik het ook zeker wilde delen hier op de blog.

Gevulde pennoni in tomatensaus

Gevulde pennoni in tomatensaus

Dit recept is super simpel en heel erg lekker. De pennoni giganti heb ik gevuld met een mengsel van gehakt met ricotta. Voordat je de pennoni giganti vult, kook je ze kort voor. Doe dit niet te lang, anders scheurt de pasta tijdens het vullen open. De pasta gaart in de ovenschaal in tomatensaus door en de kaas bovenop zorgt voor een goudbruin korstje. Zo lekker!

Gevulde pennoni in tomatensaus

Gevulde pennoni in tomatensaus

20 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram Pennoni Giganti
  • 350 gram gehakt
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Fruit de helft van de ui en helft van de knoflook aan in een koekenpan met olie. Doe hierna het gehakt erbij en bak dit rul. Breng op smaak met zout, peper en een theelepel oregano.
  • Roer de ricotta los en meng hier het ei door. Roer dit door het gehakt.
  • Kook de pasta al dente. Niet te ver, het gaart nog verder in de oven.
  • Doe de vulling in een plastic(spuit)zak, knip een puntje van de zak zodat je de vulling in de pasta kunt spuiten.
  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de overige ui met knoflook aan. Doe de tomatenblokjes samen met de oregano, basilicum erbij. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen op het vuur.
  • Verdeel een lepel saus over de bodem van de ovenschaal. Leg de gevulde pasta erop en verdeel de overige saus erover. Maak de schotel af met geraspte Parmezaan. Verwarm de gevulde pasta 20 – 25 minuten in de oven.
  • Serveer de pastaschotel direct uit de oven. Serveer met een groene salade voor een complete maaltijd.

Gevulde pennoni in tomatensaus

Gevulde pennoni in tomatensaus

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept