Recepten zoals deze ga ik steeds meer waarderen. Maaltjes met slechts een paar ingrediënten die binnen no time op tafel staan. Deze snelle kip teriyaki is een topper voor het hele gezin!
Snelle kip teriyaki met broccoli
Rijst met kip en een sausje. Altijd een winnaar wat mij betreft. Deze versie van de welbekende kip teriyaki is zo simpel dat ik even heb getwijfeld of ik niet meer ingrediënten moest toevoegen. Extra groenten bijvoorbeeld. Maar ik besloot het zo te laten. Soms is less more. En dit recept is wat mij betreft helemaal compleet. Een ideale, snelle maaltijd na een lange werkdag.
Het fijne aan dit recept is dat je de kip niet hoeft te marineren. Je bakt de kipstukjes aan in de koekenpan en voor je het weet, kun je de ingrediënten van de saus al toevoegen.
Snelle kip teriyaki met broccoli
+ 25 minuten
4 personen
Ingrediënten
- rijst voor 4 personen
- 1 kilo broccoli in roosjes
- 350 gram kippendijfilet in blokjes
- 250 gram champignons in plakjes
- eventueel: sesamzaadjes ter garnering
- olijfolie
- zout en peper
Voor de saus
- 60 ml sojasaus
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel olijfolie
- 1 theelepel geraspte gember
- 2 theelepels maïzena
- 2 tenen knoflook geperst
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook of stoom de broccoli gaar in een andere pan.
- Roer de ingrediënten voor de teriyakisaus door elkaar.
- Verwarm een koekenpan met olie, bak de blokjes kip hier rondom in aan. Breng op smaak met zout en peper. Doe hierna de plakjes champignon erbij en bak deze nog 8-10 minuten mee tot de champignons mooi bruin zijn en de kip gaar is.
- Doe de teriyakisaus bij de kip en verwarm deze 2 minuten mee.
- Roer hierna de broccoli door de saus met de kip. Serveer de kip teriyaki met de gekookte rijst. Garneer eventueel met sesamzaadjes.

Hoofdgerecht
Broccoli, Kip Teriyaki, Vlees
Vlees