Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Lasagne uit de pan met spinazie

Lasagne met een twist. Een bijzondere twist. Deze lasagneschotel bereid je niet in de oven, maar in een grote pan. Lasagne uit de pan met spinazie it is!

Als er één gerecht is dat altijd goed is, dan is het wel lasagne. Iedereen smult ervan, zelfs onze kleine kieskeurige eter. Het liefst eet ze het met haar handjes, je kunt je vast wel voorstellen hoe dat er na de maaltijd uit ziet ;)

Lasagne uit de pan met spinazie

Lasagne uit de pan met spinazie

Deze versie van lasagne uit de pan is een snelle variant op de welbekende Italiaanse ovenschotel. Nadat je de saus hebt bereid in de hapjespan of wok voeg je voorgekookte (of verse) lasagnebladen in stukjes toe. In de saus gaart dit nog even mee. De mozzarella mag hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Voor deze versie van lasagne uit de pan gebruik ik paprika, courgette en spinazie met gehakt. Het belangrijkste is de basis die alles bij elkaar brengt, de saus. Door Heinz Tomato Frito te gebruiken voeg je meteen heel veel smaak toe aan het gerecht. Hierdoor heeft het verder bijna geen kruiden nodig.

Lasagne uit de pan met spinazie

Saus met een rijke smaak

Heinz Tomato Frito wordt op traditionele wijze bereid, door knoflook en ui 2,5 uur in olie te laten sudderen en daarna te mengen met zongerijpte tomaten voor een onweerstaanbare, rijke smaak.

Omdat de tomatensaus zoveel smaak bevat is het zeer geschikt om te gebruiken in snelle maaltijden zoals deze lasagne uit de pan. De saus hoeft niet lang te sudderen voor extra smaak aan het gerecht, dat is al gebeurd.

Tip: Ook lekker om de saus als basis te gebruiken voor pizza, rijstgerechten of andere pastagerechten.

Lasagne uit de pan met spinazie

Lasagne uit de pan met spinazie

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika’s in blokjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 600 gram verse spinazie
  • 300 gram Heinz Tomato Frito
  • 300 gram lasagnevellen
  • 1 bol mozzarella in stukjes
  • handje verse basilicum fijngesneden
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

  • Verwarm olie in een wok of grote hapjespan en fruit de ui met knoflook hierin aan.
  • Voeg het gehakt toe als de ui glazig is. Bak dit rul en breng op smaak met peper.
  • Doe blokjes courgette, paprika en plakjes champignons erij en bak dit 10 minuten mee.
  • Doe hierna de verse spinazie erbij en bak dit mee tot het is geslonken. Voeg hierna de Heinz Tomato Frito samen met 150 ml water toe en verwarm dit mee.
  • Breek de vellen lasagne in 4-5 stukjes. Kook de stukken lasagne in een pannetje met ruim water 6 minuten voor.
  • Haal de voorgekookte lasagnebladen los en verdeel ze door en op het gehakt/groentemengsel. Verdeel de mozzarella over de lasagnebladen en laat dit met deksel op de pan 10 minuten pruttelen tot de lasagnevellen gaar zijn.
  • Bestrooi de lasagne voor het serveren met de verse basilicum.

Tip:

Gebruik je verse lasagnebladen, ipv gedroogde? Dan hoef je ze niet voor te koken. Deze kunnen direct in stukken in de saus.

Lasagne uit de pan met spinazie

Lasagne uit de pan met spinazie

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Heinz, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Sil 5 maart 2020 om 08:38

    Lijkt mij lekker maak het vandaag voor mijn gezin klaar. Ben benieuwd.

    1. Jeltje 14 maart 2020 om 19:37

      Vandaag gemaakt en het was heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept