Vegetarische kapsalon van zoete aardappel

Vandaag deel ik een kapsalon met een twist. Een vegetarische variant, ideaal tijdens de week zonder vlees. Deze vegetarische kapsalon van zoete aardappel is weer eens wat anders.

Patat of friet. Wat mij betreft altijd goed. Niet te vaak. Maar als ik het eet, dan geniet ik er echt van. Ik ben van het type saus ernaast. Ik wil niet dat mijn patat slap wordt van de saus. Liever heb ik een knapperig patatje (of frietje) dat ik zelf in de saus doop. Behalve als het gaat om kapsalon. Dan mag alles er wel op.

Vegetarische kapsalon van zoete aardappel

Vegetarische kapsalon van zoete aardappel

Deze vegetarische kapsalon heeft een basis van zoete aardappel. Deze bereidde ik in de oven met olijfolie, zout, peper en paprikapoeder. Wil knapperige frietjes? Bereid de zoete aardappel dan in de airfryer.

On top of de zoete aardappel gaat een mengsel met een mediterrane touch. Ik gebruikte gemarineerde tomaten met kikkererwten, feta, olijfjes, krokant pitabrood en een beetje sla. De tzatziki maakt het wat mij betreft helemaal af. Al mag je die ook vervangen door knoflooksaus als je dat lekkerder vindt.

Vegetarische kapsalon van zoete aardappel

Vegetarische kapsalon van zoete aardappel

20 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram gram zoete aardappel in frieten gesneden
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 pitabroodje
  • 80 gram feta verkruimeld
  • olijven naar smaak, grof gesneden
  • 1 romainesla in stukjes
  • olijfolie
  • zout en peper

Voor de gemarineerde tomaten en kikkererwten:

  • 150 gram kikkererwten
  • 4 tomaten in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • verse peterselie
  • zout
  • 1 eetlepel citroensap

Voor de tzatziki:

  • 120 gram dikke yoghurt of kwark
  • halve komkommer geraspt
  • bosje verse peterselie fijngehehakt
  • 1 teen knoflook geperst
  • gedroogde of verse dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • snuf zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Roer 2 eetlepels olijfolie door de zoeteaardappelfrieten en breng ze op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Roer door elkaar en verdeel de mix over de bakplaat. Bak de zoeteaardappelfrieten in 30 minuten gaar.
  • Snijd de pitabroodjes in repen en haal de twee brood-helften van elkaar zodat dunne stukjes pitabrood ontstaan. Bestrijk deze met olijfolie en verwarm ze 15 minuten mee met de zoete aardappel.
  • Roer de blokjes tomaat en de kikkererwten door elkaar in een kom. Voeg de olijfolie, knoflook, het citroensap en de peterselie toe. Roer dit nog eens goed door elkaar en zet het hierna even weg zodat de smaken in kunnen trekken.
  • Roer de ingrediënten voor de tzatziki door elkaar. Proef of extra zout/peper of citroensap nodig is.
  • Snijd de olijven en zongedroogde tomaat in stukjes en verkruimel de feta.
  • Verdeel de zoeteaardappelfrieten over de borden. Verdeel hierover de gemarineerde tomaten, pitabrood, romaine sla en tzatzikisaus. Maak af met verkruimelde feta en stukjes olijf.
  • Serveer met de overige tzatzikisaus.
| Afdrukken

Vegetarische kapsalon van zoete aardappel


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Hallo Brenda..ik ben werkelijk blij met je site! Wat een goede en vooral goed te begrijpen recepten staan erop! You’re a lifesaver. Marcel

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk