Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Champignon Stroganoff met tagliatelle

Pasta is altijd goed bij ons aan tafel. Tenminste, als het een rode saus heeft.. Dit recept van champignon stroganoff met tagliatelle was een hit! De bordjes waren heel snel leeg en het vlees werd niet gemist.

Champignon stroganoff met tagliatelle

Dit recept van champignon strogranoff met tagliatelle bevat een basis van gebakken champignons met paprika en spinazie. De stroganoffsaus maakt het geheel romig en zorgt voor een lekker kruidige smaak.

Aan dit recept heb ik tagliatelle toegevoegd, maar wees vrij om dit te vervangen door penne, fusilli of rijst.

Champignon stroganoff met tagliatelle

Champignon stroganoff met tagliatelle

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 500 gram champignons in plakjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 600 gram verse spinazie
  • 375 gram tagliatellepasta
  • olijfolie om in te bakken
  • peper en zout

Voor de stroganoffsaus

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree a 70g

Bereiding

  • Verwarm olie in een hapjespan of wok, fruit hier de ui met een teentje geperste knoflook in. Doe de champignons met de paprika erbij als de ui glazig is, bak dit 10 minuten mee. Roer hierna de verse spinazie erdoor en bak dit mee tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm in een sauspan 3 eetlepels olie en voeg de bloem hierbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Voeg een geperst teentje knoflook, het paprikapoeder en de oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de groentebouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper.
  • Meng de saus door het champignonmengsel en verwarm dit even mee.
  • Serveer de stroganoffsaus met de pasta.

Champignon stroganoff met tagliatelle

Champignon stroganoff met tagliatelle

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

  1. Annet 13 maart 2020 om 09:21

    Lijkt me een heerlijk recept. Wat voor vlees zou je kunnen toevoegen aan dit recept?

    1. Brenda Kookt 13 maart 2020 om 16:45

      Als ik vlees zou toevoegen zou ik voor geruld gehakt gaan of kopblokjes

  2. Patrick 30 maart 2020 om 10:46

    Dit is wederom een geslaagd recept. Heerlijk ervan gesmuld en dit zal vaker onze revue gaan passeren……

  3. Truus 5 mei 2020 om 12:06

    Hoi, ziet er goed uit. Ik ben geen fan van spinazie in pasta gerechten. Heb je een suggestie voor iets anders? Liever geen ? daar hou ik ook niet zo van

    1. Teun 27 oktober 2020 om 15:30

      Hallo Truus,

      Je zou ook tuinerwtjes kunnen proberen.

      Groet,

      Teun

  4. Pamela 6 mei 2020 om 02:06

    Hey, ik wil dit heel graag proberen , het water loopt me al in de mond als ik het lees . Alleen ben ik allergisch aan champions … kan ik deze vervangen door iets anders ?? Laat gauw iets weten , ben benieuwd !!

  5. Brigitte Nijman 6 mei 2020 om 18:06

    Beste Brenda,
    Wat een heerlijk recept. Dit recept komt zeer zeker vaker op tafel.
    En zal het doorgeven aan iedereen die van lekker eten houd.
    Dank hiervoor ! ( Ik heb er niets op aan te merken, Top! )

    Mvg Brigitte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept