Citroen-MonChoutaart

Voor de paasdagen wilde ik een lekkere taart delen, een paastaart. En waar denk je (of in ieder geval ik) dan als eerste aan? Aan de kleur geel. Taart en citroen zijn een goede combinatie. En tot mijn verbazing zag ik dat ik nog nooit MonChoutaart had gemaakt met lemon curd. Ik ging meteen aan de slag met dit pareltje, een Citroen-MonChoutaart.

Citroen-MonChoutaart

Citroen-MonChoutaart

Voor deze taart moet je wat geduld hebben, je kunt de taart het beste een dagje van te voren maken. Zo is hij goed opgesteven en lekker koud als je hem aansnijdt.

Een frisse taart zoals deze Citroen-MonChoutaart is misschien nog wel lekkerder dan een chocoladetaart. Zoet en zuur komen samen, wat zorgt voor een hele mooie balans.

Lemon curd is inmiddels ook in een pot in de supermarkt verkrijgbaar, prima spul. Maar er gaat niets boven de zelfgemaakte versie. Klik voor het lemon curd recept. Super simpel om te maken in de magnetron of een pannetje op het vuur. En zo lekker! Als ik er al aan denk, loopt het water me in de mond.

Wil je liever een andere MonChoutaart maken? In dit artikel heb ik de 10 lekkerste taarten voor je op een rijtje gezet

Citroen-MonChoutaart

Citroen-MonChoutaart

40 minuten
+ 3 uur
12 punten

Ingrediënten

 • 100 gram boter
 • 250 gram bastognekoek
 • 500 ml ongeklopte slagroom
 • 2 zakjes klopfix
 • 200 gram MonChou
 • 8 gram vanillesuiker (of 1 zakje)
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 250 ml lemon curd
Extra benodigdheden:
 • een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Bereiding

 • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
 • Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de bastognekoeken. Doe de boter bij de koekkruimels en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
 • Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Roer 2 eetlepels (let op, koude) lemon curd door het MonChoumengsel.
 • Verdeel het mengsel over de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
 • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)
 • Maak de Citroen-MonChoutaart af door de overige lemon curd over de bovenkant van de taart te strijken. (tip: zorg er voor dat de lemon curd volledig is afgekoeld en in de koelkast een beetje is opgesteven)
 • Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.
Citroen-MonChoutaart
Pin dit recept
Afdrukken

 

Citroen-MonChoutaart


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk