Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Paashaasbroodjes – Paasbrood

Tijd voor nog een paasrecept! En dit keer eentje voor het paasontbijt of de paasbrunch, lekkere paasbroodjes. Deze broodjes zijn niet alleen lekker om te eten, maar ook leuk om samen met kids te maken. En ze staan heel grappig op de paastafel, deze kleine broodjes in de vorm van een paashaas. Je belegt de paashaasbroodjes met kaneelsuiker waardoor ze licht zoet worden en ze ideaal zijn om met jam, chocopasta of pindakaas te serveren.

Paashaasbroodjes

Paashaasbroodjes

Een tip van ons: start op tijd met het maken van deze broodjes. Het deeg moet een uurtje rijzen, dus je kunt ze het best enige tijd van tevoren maken.

Wil je liever niet-zoete broodjes? Laat dan de kaneelsuiker achterwege. Dan kun je de broodjes aan de paastafel met van alles en nog wat beleggen. Leuk!

–> klik hier voor meer lekkere recepten voor bij de paasbrunch.

paashaasbroodjes

Paashaasbroodjes - Paasbrood

20 minuten
+ 25 minuten

Ingrediënten

  • 30 ml warm water
  • 2 ½ theelepel gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 60 ml olijfolie
  • 400 gram bloem
  • 1 ei
  • 100 gram kaneelsuiker
Extra benodigdheden:
  • Keukenmachine

Bereiding

  • Doe het warme water in de kom. Voeg vervolgens (in deze volgorde) de gist, de suiker, het zout, de olijfolie en de bloem toe. Mix in de keukenmachine tot je een mooi, niet nat geheel hebt. Blijft het deeg ook na lang mixen nog nat? Voeg dan nog een klein beetje bloem toe.
  • Doe het deeg in een ingevette kom en dek de kom af met een theedoek. Laat het deeg een uur rijzen totdat het in volume verdubbeld is.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Sla de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 8 stukken. Rol ieder stuk uit tot een dunne worst van ongeveer 30 centimeter. Rol dan iedere rol kort door de kaneelsuiker.
  • Maak konijntjes van de worstjes. Leg iedere deegworst plat op je werkblad en rol vervolgens de bovenste helften van beide uiteinden om elkaar heen totdat je een soort konijnenoren krijgt.
  • Klop het ei los en bestrijk de paasbroodjes ermee. Strooi vervolgens de rest van de kaneelsuiker over de broodjes.
  • Bak de broodjes 20-25 minuten in de oven.

Paashaasbroodjes

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Annelies Lankhuizen - Penning 4 april 2020 om 08:34

    Deze paashaasbroodjes zien er echt heel gezellig uit. Ook goed om te weten dat je op tijd moet beginnen i.v.m. het rijzen van het deeg.

  2. Marjolein 4 april 2020 om 23:25

    hoeveel gram gist is precies nodig?
    en is t droge gist of instant gist (zakje)

  3. Caroline 24 maart 2021 om 13:25

    Hoi Brenda,
    Zijn deze broodjes ook goed te maken met zonnebloemolie of evt roomboter in plaats van de olijfolie?

  4. Marian 30 maart 2021 om 21:20

    Hoi Brenda, Wat een leuke paashaasbroodjes, lijkt me leuk om met de Pasen te maken.
    Ik heb een vraag, er staat ‘sla de lucht uit het deeg’. Kun je aub aangeven hoe dat moet. Alvast bedankt

  5. Caroline 10 april 2021 om 19:19

    Hi Brenda,
    Ik heb de broodjes vorig weekend met Pasen gemaakt. Kan het zijn dat er bij de hoeveelheid water (30ml in je recept) een 0 is weggevallen? Met 30ml water bleef het deeg heel kruimelig, er was geen soepel deeg van te kneden. Heb uiteindelijk nog behoorlijk wat water toegevoegd om een soepel deeg te krijgen, denk dat ik wel bijna aan 300ml water zat.
    Uiteindelijk waren de broodjes heel lekker :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept