Bananenbrood-wentelteefjes

Bananenbrood-wentelteefjes of wentelteefjes met banaan. Het is het eigenlijk allebei niet, maar lijkt er wel op. Dit is een ontbijt ovenschotel, een mix tussen het welbekende bananenbrood (met boter en echte suiker) en de old school wentelteefjes.

Bananenbrood-wentelteefjes

Bananenbrood-wentelteefjes

Ik wilde in het weekend eens iets anders voor het ontbijt. Via pinterest kwam ik een recept voor wentelteefjes met banaan tegen en ik besloot hier een ontbijtschotel van te maken. Lekker makkelijk, deze schuif je in het weekend zo de oven in.

De basis is sneden wit brood welke in een ei/melkmengsel geweekt worden. Dit is gevuld met gekarameliseerde banaan en om het compleet te maken bevat de schotel ook nog een krokante koek-topping.

Tip: het is heel goed mogelijk de schoten de avond van te voren klaar te maken en de volgende dag nog een keer in de oven op te warmen.

Bananenbrood-wentelteefjes

Wentelteefjes bananenbrood

15 minuten
+ 55 minuten
6 personen

Ingrediënten

Voor het bananenmengsel:

  • 60 gram boter
  • 100 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel maple syrup
  • snuf zout
  • 3 rijpe bananen

Voor het wentelteefjes-beslag:

  • 6 eieren
  • 200 ml melk
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • wit brood in grote stukkken

Voor de topping:

  • 50 gram bruine suiker
  • 70 gram bloem
  • 0,5 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 2 eetlepels boter
  • Serveer met maple syrup en kwark

Bereiding

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de boter smelten. Doe de bruine suiker, maple syrup en zout erbij. Verwarm dit een paar minuutjes. Roer hierna de plakjes banaan erdoor. Zet dit weg en laat het even afkoelen.
  • Maak het wentelteefjesbeslag klaar door in een grote kom de eieren met melk, slagroom, bruine suiker, kaneel en vanille te mengen.
  • Haal de helft van het brood door het wentelteefjesbelsag en verdeel het hierna in de ovenschaal.
  • Verdeel hierover de helft bananenmengsel en beleg dit weer met in het beslag gedoopte broodmengsel. Giet het overige beslag over het brood en verdeel hierover de rest van het bananenmengsel.
  • Meng de bruine suiker, bloem, kaneel en zout. Doe de boter erbij en kneed even door tot een kruimelig beslag.
  • Verdeel de topping over de ovenschaal en bak de schotel 40- 55 minuten in de oven. Tot het goudbruin is en het mengsel gestold.
  • Serveer de schotel direct uit de oven. Lekker met maple super en eventueel een dot kwark.
| Afdrukken

Bananenbrood-wentelteefjes


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk