Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Bananenbrood-wentelteefjes

Bananenbrood-wentelteefjes of wentelteefjes met banaan. Het is het eigenlijk allebei niet, maar lijkt er wel op. Dit is een ontbijt ovenschotel, een mix tussen het welbekende bananenbrood (met boter en echte suiker) en de old school wentelteefjes.

Bananenbrood-wentelteefjes

Bananenbrood-wentelteefjes

Ik wilde in het weekend eens iets anders voor het ontbijt. Via pinterest kwam ik een recept voor wentelteefjes met banaan tegen en ik besloot hier een ontbijtschotel van te maken. Lekker makkelijk, deze schuif je in het weekend zo de oven in.

De basis is sneden wit brood welke in een ei/melkmengsel geweekt worden. Dit is gevuld met gekarameliseerde banaan en om het compleet te maken bevat de schotel ook nog een krokante koek-topping.

Tip: het is heel goed mogelijk de schoten de avond van te voren klaar te maken en de volgende dag nog een keer in de oven op te warmen.

Bananenbrood-wentelteefjes

Wentelteefjes bananenbrood

15 minuten
+ 55 minuten
6 personen

Ingrediënten

Voor het bananenmengsel:

  • 60 gram boter
  • 100 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel maple syrup
  • snuf zout
  • 3 rijpe bananen

Voor het wentelteefjes-beslag:

  • 6 eieren
  • 200 ml melk
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 6 sneden wit brood in grote stukkken

Voor de topping:

  • 50 gram bruine suiker
  • 70 gram bloem
  • 0,5 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 2 eetlepels boter
  • Serveer met maple syrup en kwark

Bereiding

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de boter smelten. Doe de bruine suiker, maple syrup en zout erbij. Verwarm dit een paar minuutjes. Roer hierna de plakjes banaan erdoor. Zet dit weg en laat het even afkoelen.
  • Maak het wentelteefjesbeslag klaar door in een grote kom de eieren met melk, slagroom, bruine suiker, kaneel en vanille te mengen.
  • Haal de helft van het brood door het wentelteefjesbelsag en verdeel het hierna in de ovenschaal.
  • Verdeel hierover de helft bananenmengsel en beleg dit weer met in het beslag gedoopte broodmengsel. Giet het overige beslag over het brood en verdeel hierover de rest van het bananenmengsel.
  • Meng de bruine suiker, bloem, kaneel en zout. Doe de boter erbij en kneed even door tot een kruimelig beslag.
  • Verdeel de topping over de ovenschaal en bak de schotel 40- 55 minuten in de oven. Tot het goudbruin is en het mengsel gestold.
  • Serveer de schotel direct uit de oven. Lekker met maple super en eventueel een dot kwark.

Bananenbrood-wentelteefjes
Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Banaan, Bananenbrood, Wentelteefjes, Zoete recepten
Zoete recepten

Bananenbrood-wentelteefjes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Johanna 18 mei 2020 om 11:07

    Dit is wel een super ontbijt inderdaad een goed idee om de schotel ruim van te voren te maken!!

  2. bakliefde 30 mei 2020 om 10:33

    Hoeveel wit brood heb ik nodig? En kan het ook met licht bruin brood?

    1. Brenda Hoff 5 juni 2020 om 06:30

      Je kunt ook lichtbruin of donker brood gebruiken. Aan 6 sneetjes heb je voldoende.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept