Ga naar de inhoud

Bananenbrood-wentelteefjes

Bananenbrood-wentelteefjes of wentelteefjes met banaan. Het is het eigenlijk allebei niet, maar lijkt er wel op. Dit is een ontbijt ovenschotel, een mix tussen het welbekende bananenbrood (met boter en echte suiker) en de old school wentelteefjes. Bananenbrood-wentelteefjes Ik wilde in het weekend eens iets anders voor het ontbijt. Via...
15 minuten Voorbereidingstijd
55 minuten Bereidingstijd
Delen op

Bananenbrood-wentelteefjes

Bananenbrood-wentelteefjes of wentelteefjes met banaan. Het is het eigenlijk allebei niet, maar lijkt er wel op. Dit is een ontbijt ovenschotel, een mix tussen het welbekende bananenbrood (met boter en echte suiker) en de old school wentelteefjes.

Bananenbrood-wentelteefjes

Bananenbrood-wentelteefjes

Ik wilde in het weekend eens iets anders voor het ontbijt. Via pinterest kwam ik een recept voor wentelteefjes met banaan tegen en ik besloot hier een ontbijtschotel van te maken. Lekker makkelijk, deze schuif je in het weekend zo de oven in.

De basis is sneden wit brood welke in een ei/melkmengsel geweekt worden. Dit is gevuld met gekarameliseerde banaan en om het compleet te maken bevat de schotel ook nog een krokante koek-topping.

Tip: het is heel goed mogelijk de schoten de avond van te voren klaar te maken en de volgende dag nog een keer in de oven op te warmen.

Bananenbrood-wentelteefjes

Bananenbrood-wentelteefjes

Ingrediƫnten

personen

Voor het bananenmengsel:

Voor het wentelteefjes-beslag:

Voor de topping:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bananenbrood-wentelteefjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 55 minuten
Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Laat de boter smelten. Doe de bruine suiker, maple syrup en zout erbij. Verwarm dit een paar minuutjes. Roer hierna de plakjes banaan erdoor. Zet dit weg en laat het even afkoelen.
3
Stap 3
Maak het wentelteefjesbeslag klaar door in een grote kom de eieren met melk, slagroom, bruine suiker, kaneel en vanille te mengen.
4
Stap 4
Haal de helft van het brood door het wentelteefjesbelsag en verdeel het hierna in de ovenschaal.
5
Stap 5
Verdeel hierover de helft bananenmengsel en beleg dit weer met in het beslag gedoopte broodmengsel. Giet het overige beslag over het brood en verdeel hierover de rest van het bananenmengsel.
6
Stap 6
Meng de bruine suiker, bloem, kaneel en zout. Doe de boter erbij en kneed even door tot een kruimelig beslag.
7
Stap 7
Verdeel de topping over de ovenschaal en bak de schotel 40- 55 minuten in de oven. Tot het goudbruin is en het mengsel gestold.
8
Stap 8
Serveer de schotel direct uit de oven. Lekker met maple super en eventueel een dot kwark.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

3 reacties

bakliefde

Hoeveel wit brood heb ik nodig? En kan het ook met licht bruin brood?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Je kunt ook lichtbruin of donker brood gebruiken. Aan 6 sneetjes heb je voldoende.

Johanna

Dit is wel een super ontbijt inderdaad een goed idee om de schotel ruim van te voren te maken!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op