Gevulde puntpaprika met groenten

Vandaag deel ik mijn favoriete vegetarische bijgerecht van de afgelopen tijd. Lekker, snel en multifunctioneel. Ideaal als snelle maaltijd maar ook bij een uitgebreide barbecue. Gevulde puntpaprika met groenten.

Gevulde puntpaprika met pesto

De gevulde puntpaprika is mijn favoriete vegetarische bijgerecht van de barbecue. Al heb ik hem deze keer in de oven gemaakt, dat kan dus ook!

De puntpaprika vul ik niet alleen met groenten, maar ook met SoCheeze Cubes. Een nieuw product van SoFine. 100% plantaardige kaasblokjes op basis van biologische non GMO sojabonen. Deze plantaardige kaasblokjes zijn een alternatief voor feta kaas, in vergelijking met feta zijn de cubes lager in calorieën, zout en vetten. De SoCheeze Cubes kun je gebruiken bij warme en koude gerechten. Het is een lekkere toevoeging aan salades en pasta’s en een uitkomst voor het toevoegen van plantaardige kaas bij vegan recepten.

De SoFine SoCheeze Cubes zijn sinds kort verkrijgbaar in het kaasschap van de (grotere filialen) van de Albert Heijn.

Gevulde puntpaprika met pesto

Gevulde puntpaprika met groenten

De gehalveerde puntpaprika’s vul ik met een mengsel van rode ui met blokjes courgette en tomaat. Dit breng ik op smaak met groene pesto. Hierna voeg ik de SoFine SoCheeze Cubes toe. De paprika’s verwarm je 20 minuten in de oven waarna je ze meteen kunt serveren. Voor een volwaardige maaltijd is het lekker om er gebakken aardappeltjes, rijst of couscous bij te eten.

Door het toevoegen van de pesto is dit geen compleet plantaardig recept. Wil je het recept helemaal vegan maken? Maak dan zelf je pesto volgens dit recept. Laat de Parmezaan hierbij achterwege.

Gevulde puntpaprika met pesto

15 minuten
+ 20 minuten
4 stuks

Ingrediënten

 • 2 puntpaprika’s
 • 1 kleine rode ui in stukjes
 • halve courgette in blokjes
 • 1 tomaat in blokjes
 • 1,5 eetlepel groene pesto
 • 125 gram Sofine SoCheeze Cubes Mediterrane Kruiden
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de oven (of barbecue) op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Halveer de puntpaprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Blijft de halve paprika niet mooi recht liggen? Snijd dan een dun plakje van de onderkant, waar de paprika op ligt. Zo kun blijft de gevulde puntpaprika straks mooi liggen.
 • Meng in een kom de stukjes rode ui met blokjes courgette en tomaat. Breng op smaak met zout en peper en roer de groene pesto erdoor. Verdeel ½ van een bakje SoCheeze Cubes door de groenten.
 • Lepel de groenten in de paprikabootjes. Verdeel de overige SoCheeze Cubes over de gevulde paprika’s.
 • Verwarm de gevulde puntpaprika’s 20 minuten in de oven (of op de barbecue).
 • Serveer de gevulde puntpaprika’s met pesto met aardappeltjes, rijst of couscous.
Gevulde puntpaprika met pesto
Bijgerecht
Vegetarisch
Pin dit recept
Afdrukken

Gevulde puntpaprika met pesto

Dit artikel schreef ik in samenwerking met SoFine, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk