Ga naar de inhoud

Shakshuka met spinazie en aardappel

Ideaal gerecht om restjes in te verwerken: shakshuka. Deze keer maak ik een shakshuka met spinazie en blokjes aardappel. Lekker om te serveren met een brood om mee te dippen.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Shakshuka met spinazie en aardappel

Vandaag delen we een snel altijd-goed gerecht. Shakshuka met spinazie en aardappel. Heerlijke comfortfood waar je in wilt duiken en alle restjes uit de pan veegt met een stuk brood. Wist je dat shakshuka ook ideaal is om restjes uit de koelkast in te verwerken?

Shakshuka met spinazie en aardappeltjes

Koken met restjes

Een goed gevulde voorraadkast is voor mij onmisbaar. Zo kan ik (bijna) altijd een maaltijd bereiden zonder boodschappen te hoeven doen. DĆ© basis die hierbij van pas komt is een goede tomatensaus, Heinz Tomato Frito heb ik dan ook altijd op voorraad. Ideaal om een snelle pastasaus te maken (zoals ik bij de lasagne uit de pan deed), maar ook voor soepen, wraps en andere gerechten.

Het fijne aan de tomatensaus is dat het al een goede smaak bevat, het hoeft niet lang te sudderen om een lekker gerecht te maken. Bij de bereiding van de Tomato Frito heeft Heinz knoflook en ui namelijk 2,5 uur in olie laten sudderen en daarna gemengd met heerlijke zongerijpte tomaten. Hierdoor ontstaat de rijke smaak waar Heinz Tomato Frito bekend om staat. Met restjes uit de koelkast of viezer maakt dit snel een lekkere complete maaltijd.

Shakshuka met spinazie en aardappeltjes

Shakshuka met spinazie en aardappel

Shakshuka is een ideaal gerecht om restjes uit de koelkast in te verwerken. Het is een gerecht dat oorspronkelijk uit het Midden-oosten komt. Gepocheerde eieren in tomatensaus.

In dit geval heb ik verse spinazie, blokjes aardappel en paprika toegevoegd aan de shakshuka. Maar wees vrij om hier lekker mee te variĆ«ren en aan te vullen/vervangen door restjes groenten uit jouw koelkast. Bijna alle groenten zijn geschikt om in een shakshuka te verwerken, denk aan courgette, bloemkool en broccoli maar ook restjes roerbakgroenten.

Serveer de shakshuka met spinazie en aardappel met een stuk brood. Lekker om dit te dippen in de eieren met tomatensaus.

Shakshuka met spinazie en aardappeltjes

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Heinz, lees mijn disclaimer.

 

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze shakshuka met spinazie en aardappel

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de aardappelen in ruim water 8 minuten voor.
2
Stap 2

Verwarm een grote koekenpan met olie op het vuur. Fruit de ui met de knoflook. Doe hierna de spinazie er bij en bak dit mee tot de spinazie is geslonken. Doe hierna de paprikablokjes en de voorgekookte aardappelen erbij, breng op smaak met peper en voeg de Mexicaanse kruiden toe. Bak dit even mee.

3
Stap 3
Voeg hierna de Heinz Tomato Frito toe en verwarm dit even mee.
4
Stap 4
Maak vier kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat het nog vijf minuutjes op het vuur staan zodat het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout.
5
Stap 5
Serveer de shakshuka met brood.

Eventueel kun je de koekenpan met daarin de shakskuka met eieren ook 5-10 minuten verwarmen in de oven op 180 graden. Denk erom dat de koekenpan in dit geval geen plastic-handvat heeft.ā€ƒ

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Kerst gehaktbrood met cranberry en salie
Bruschetta met ui, champignons en truffel
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op