Ga naar de inhoud

Snelle enchilada’s met kip, bloemkool en broccoli

Deze snelle enchilada's met kip, bloemkool en broccoli zijn een hit! Ze zijn super simpel om te maken, met weinig ingrediënten. Met lekker veel groenten!

20 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.

2
Stap 2

Kook de bloemkoolroosjes en broccoliroosjes 8 minuten voor.

3
Stap 3

Verwarm olie in een hapjespan en fruit hier de ui met knoflook in aan. Doe de kipblokjes erbij als de ui glazig is en bak dit rondom aan. Doe de voorgekookte bloemkool en broccoli er samen met de tomatenblokjes bij en bak dit nog 2 minuten mee.

4
Stap 4

Voeg hierna de helft van de Heinz Tomato Frito toe en verwarm dit even mee.

5
Stap 5

Verdeel het kipmengsel over de wraps, rol de wraps op en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de overige Heinz Tomato Frito over de opgerolde wraps en bestrooi met de geraspte kaas.

6
Stap 6

Verwarm de enchilada’s met kip 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Snelle enchilada’s met kip, bloemkool en broccoli

Als er één gerecht is dat altijd een succes is dan zijn het wel wraps. Zeker als de vulling gecombineerd is met een rode saus. Deze snelle enchilada’s met kip, bloemkool en broccoli zijn een hit!

Het fijne aan deze enchilada’s is dat ze super simpel zijn om te maken, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. In korte tijd hebben wij dit recept thuis al 2x gegeten, beide keren heeft het me positief verrast. En het is extra fijn dat er veel groente in de vulling van de wraps is verwerkt.

Enchilada's met kip en bloemkool

Snelle enchilada’s met kip, bloemkool en broccoli

De basis van de enchilada’s bestaat uit bloemkool- en broccoliroosjes, aangevuld met blokjes kipfilet. Het ingrediënten dat alles bij elkaar brengt is de tomatensaus. De saus gebruik ik niet alleen in de vulling, maar ook over de wraps. Een knapperig korstje van kaas maakt het gerecht af.

Voor de tomatensaus gebruik ik Heinz Tomato Frito. Het fijne aan deze saus is dat het veel smaak bevat. Hierdoor heeft het gerecht geen kruiden nodig. De saus hoeft niet lang te sudderen voor extra smaak aan het gerecht, dit is tijdens de traditionele bereiding van de saus al gebeurd.

Tip: Het is ook lekker om de saus als basis te gebruiken voor pastasaus, rijstgerechten of pizza.

Enchilada's met kip en bloemkool

Enchilada's met kip en bloemkool

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Heinz, lees mijn disclaimer.

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op