Geitenkaassalade met aardbeien en spek
Zomerse geitenkaassalade met aardbeien en spek. Zoet en zout komen samen bij deze geitenkaassalade. Een lekkere lunch of makkelijke zomermaaltijd.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inGeitenkaassalade met aardbeien en spek
Bewaren
Een lekkere lunchsalade: geitenkaassalade met aardbeien en spek.
Deze salade heb ik gegeten tijdens een lunch buiten de deur. De combinatie van geitenkaas met aardbeien en spek trok me over de streep om de salade te bestellen. Maar eerlijk gezegd, viel de salade me een beetje tegen. Ik had het me anders voorgesteld. Daarom besloot ik de salade thuis na te maken.
Geitenkaassalade met aardbeien en spek
De salade heeft een zachte basis van eikenblad slamelange. De zoete aardbeien, stukken hartig krokant spek en geroosterde pijnboompitjes gaan perfect samen met de romige geitenkaas. Een goede balsamicoazijn of vijgen/dadelazijn maakt het in dit geval af.
Ik neem in het recept 1 rondje geitenkaas per persoon, dit is 120 gram. Persoonlijk vind ik het vaak wel wat veel als ik een geitenkaassalade bestel. Wees vooral vrij om de portie geitenkaas te halveren als je dat lekkerder vindt. In dat geval kun je de geitenkaas ook verkruimelen en zo over de salade strooien.
Klik hier voor meer saladerecepten.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geitenkaassalade met aardbeien en spek
Stap 1
Rooster de pijnboompitten en een droge koekenpan goudbruin. Haal de geroosterde pijnboompitten hierna uit de pan en zet ze even weg.Stap 2
Bak de plakjes ontbijtspek in de warme koekenpan krokant. Laat het gebakken spek uitlekken op keukenpapier en breek het hierna in grove stukken.Stap 3
Verdeel de slamelange over 2 borden of kommen, meng dit met de azijn. Verdeel hierover de aardbeien en cherrytomaatjes samen met de stukken gebakken spek en pijnboompitjes.Stap 4
Bestrooi de salade met zout en peper en maak af door de geitenkaas toe te voegen.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geitenkaassalade met aardbeien en spek
Stap 1
Rooster de pijnboompitten en een droge koekenpan goudbruin. Haal de geroosterde pijnboompitten hierna uit de pan en zet ze even weg.Stap 2
Bak de plakjes ontbijtspek in de warme koekenpan krokant. Laat het gebakken spek uitlekken op keukenpapier en breek het hierna in grove stukken.Stap 3
Verdeel de slamelange over 2 borden of kommen, meng dit met de azijn. Verdeel hierover de aardbeien en cherrytomaatjes samen met de stukken gebakken spek en pijnboompitjes.Stap 4
Bestrooi de salade met zout en peper en maak af door de geitenkaas toe te voegen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in