Ga naar de inhoud

Zalmkoekjes met mangosalsa en homemade taco’s

De herfst staat voor de deur. Maar we houden het zonnetje nog even vast hoor. Voor de komende week worden er weer mooie dagen voorspeld. Tijd voor een zomers recept! Vandaag heb ik een hele lekkere topper voor jullie. Deze zalmkoekjes met mangosalsa en homemade taco’s is niet alleen supermakkelijk...
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Zalmkoekjes met mangosalsa en homemade taco’s

De herfst staat voor de deur. Maar we houden het zonnetje nog even vast hoor. Voor de komende week worden er weer mooie dagen voorspeld. Tijd voor een zomers recept! Vandaag heb ik een hele lekkere topper voor jullie. Deze zalmkoekjes met mangosalsa en homemade taco’s is niet alleen supermakkelijk om te maken, hij staat ook zo op tafel en is weer net iets anders dan anders!

Zalmkoekjes met mangosalsa en homemade taco’s

Zalmkoekjes met mangosalsa en homemade taco’s

Voor deze heerlijke zomerse maaltijd maak je namelijk je tacoschelpen zelf van wraps (gewoon in de oven – supersimpel!). Ster van de show zijn de zalmkoekjes met koriander en mayonaise, die je in een mum van tijd maakt en die heerlijk passen bij de fruitige salsa van mango en avocado. Dit is de zomer op je bord!

P.s. houd je (net als Brenda ;)) niet van koriander? Vervang dit dan door peterselie.

Zalmkoekjes met mangosalsa en homemade taco’s

Ingrediënten

Voor de zalmkoekjes

Voor de salsa

Nog meer nodig

Extra benodigd

  • Extra nodig: ovenrek / -rooster
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zalmkoekjes met mangosalsa en homemade taco’s

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Vouw de tortilla’s dubbel en hang de dubbelgevouwen tortilla’s als de oven is opgewarmd over het rooster, zodat ze een tacovorm krijgen. Zorg dat je ze een beetje breed hangt en niet te smal, anders past er straks geen vulling in. Bak 6-8 minuten en check dan of ze harder geworden zijn. Zo ja, haal ze uit de oven. Zo niet, laat ze dan nog 1-2 minuten verder bakken.
2
Stap 2

Maak in de tussentijd de zalmkoekjes. Snijd hiervoor de zalm zo klein mogelijk. Doe dat ook met de koriander. Meng vervolgens de zalm met de koriander, de panko, het ei, de mayonaise, het limoensap en het paprikapoeder door elkaar tot een beslag. Breng op smaak met peper en zout.

3
Stap 3
Vorm met je handen kleine balletjes van de zalmmix, ongeveer 5 centimeter doorsnede. Leg ze op een bord of snijplank en laat kort in de koelkast opstijven.
4
Stap 4
Maak vervolgens de salsa. Snijd de avocado’s, de mango en de komkommer in kleine stukjes. Snijd ook de rode peper klein (gebruik een halve rode peper als je niet zo van pittig houdt). Snipper de ui en snijd de koriander klein.
5
Stap 5
Meng de avocao, mango, komkommer, rode peper, ui en koriander door elkaar in een kom. Meng hierdoorheen het sap en de rasp van de limoen samen met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
6
Stap 6

Verwarm olie in een koekenpan en bak hier de zalmkoekjes rondom in aan en gaar.

7
Stap 7
Serveer de homemade tortilla’s met de zalmkoekjes en de mangosalsa.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op