Zoete aardappel taco met gehakt

Toevallig deelde ik vorige week het recept van de nachoschotel van courgette met tonijn. Vandaag gaan we weer voor een Mexicaans tintje én koolhydraatarm. Deze keer met een zoete aardappel taco met gehakt.

Het is een lekker kruidig gerecht dat super simpel is om te bereiden. De zoete aardappel pof je in de oven. Ondertussen bak je gehakt met groenten en Mexicaanse kruiden (ook wel Tex-Mex kruiden) in een koekenpan. Daarna snijd je de zoete aardappel open en vul je dit met het gehaktmengsel. Lekker met ringetjes lente-ui of eventuele avocado. En zure room met sweet chilisaus erbij. Smullen!

Zoete aardappel taco met gehakt

Zoete aardappel taco met gehakt

15 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 350 gram gehakt
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 2 theelepels tex-mex kruiden
  • 2 lente-ui in ringen
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • olijfolie om in te bakken en in te vetten
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • aluminiumfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Prik met een vork meerdere keren in de zoete aardappelen. Breng de zoete aardappelen op smaak met zout en peper en wrijf in met olijfolie. Verpak de zoete aardappelen per stuk in aluminiumfolie.
  • Verwarm de zoete aardappelen 30 tot 40 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte van de zoete aardappelen).
  • Verwarm ondertussen olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg hierna de rode ui, blokjes paprika en tomaat toe, samen met de kruiden.
  • Roer de zure room los en meng dit met de sweet chilisaus.
  • Haal de zoete aardappelen als ze gaar zijn uit de aluminium folie en snijd ze open. Trek ze een beetje uit elkaar en vul met het gehaktmengsel. Maak af met de ringetjes lente-ui en serveer met de zure room.
Zoete aardappel taco met gehakt
Hoofdgerecht
Vlees
Pin dit recept
Afdrukken

Zoete aardappel taco met gehakt


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk