Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bloemkool wortelsoep met knoflookcroutons en bieslook

Dikke romige soepen, dat zijn de lekkerste! Deze bloemkool wortelsoep met knoflookcroutons en bieslook is dan ook een topper! Deze maaltijdsoep is een ideale makkelijk maaltijd, comfortfood to the max!

Bloemkool wortelsoep

Bloemkool wortelsoep met knoflookcroutons en bieslook

Nu de koudere tijden weer aanbreken, merk ik dat ik meer zin krijg in warme soepen als avondmaaltijd. En dus bedacht ik deze heerlijke, dikke bloemkool wortelsoep met knoflookcroutons en bieslook. De combinatie wortel en bloemkool vind ik namelijk een heel fijne, zeker als je nog wat room toevoegt aan deze maaltijdsoep.

Erbij maakte ik lekker knapperige croutons die ik op smaak bracht met knoflook. Eigenlijk kan daar niets tegenop: knoflookcroutons op een dikke soep is het lekkerst wat er bestaat. Althans, dat vind ik.  De bloemkool wortelsoep garneer je verder met bieslook, een van mijn favoriete tuinkruiden. Dit licht pittige kruid zorgt namelijk voor een fijne toevoeging op een romige soep, zo lekker!

Deze soep is trouwens ook ideaal om in te vriezen, dus maak zeker een grotere hoeveelheid als je er later nog van wil eten. Dat kan prima! De crouton moet je er dan weer even opnieuw bijmaken, maar dat is geen grote moeite. Probeer maar!

–> Klik hier voor nog meer lekkere soepen.

Bloemkool wortelsoep

Bloemkool-wortelsoep met knoflookcroutons en bieslook

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 500 gram winterwortels
  • 1 bloemkool
  • 600 – 800 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • ½ ciabatta of ander afbakbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram verse bieslook
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
Extra benodigdheden:
  • Staafmixer

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd of pers 1 van de teentjes knoflook fijn. Snijd de wortelen grof en doe hetzelfde met de bloemkool.
  • Verwarm een grote kookpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de komijnpoeder toe en roer alles kort door.
  • Voeg vervolgens de wortel en de bloemkool toe en 600 ml bouillon en breng de bouillon aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de groenten 15 minuten koken.
  • Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de ciabatta in grove stukken. Snijd of pers de overige 2 teentjes knoflook fijn en meng ze samen met de 2 eetlepels olijfolie en de ciabattastukken in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de croutons vervolgens over de bakplaat en bak de croutons in 5-10 minuten goudbruin en knapperig.
  • Blend de soep met een staafmixer. Voeg dan de kookroom en eventueel extra bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep met fijngeknipte bieslook en de croutons.

Bloemkool wortelsoep
Soep
Vegetarisch, voorgerecht

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Khyra De ruiter 27 februari 2021 om 17:37

    Ze vinden de soep heerlijk heb voor de brood iets anders gebruikt quiche lorainne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept