Ga naar de inhoud

Bloemkool wortelsoep met knoflookcroutons en bieslook

Dikke romige soepen, dat zijn de lekkerste! Deze bloemkool-wortelsoep met knoflookcroutons en bieslook is dan ook een topper!

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Bloemkool wortelsoep met knoflookcroutons en bieslook

Dikke romige soepen, dat zijn de lekkerste! Deze bloemkool wortelsoep met knoflookcroutons en bieslook is dan ook een topper! Deze maaltijdsoep is een ideale makkelijk maaltijd, comfortfood to the max!

Bloemkool wortelsoep

Bloemkool wortelsoep met knoflookcroutons en bieslook

Nu de koudere tijden weer aanbreken, merk ik dat ik meer zin krijg in warme soepen als avondmaaltijd. En dus bedacht ik deze heerlijke, dikke bloemkool wortelsoep met knoflookcroutons en bieslook. De combinatie wortel en bloemkool vind ik namelijk een heel fijne, zeker als je nog wat room toevoegt aan deze maaltijdsoep.

Erbij maakte ik lekker knapperige croutons die ik op smaak bracht met knoflook. Eigenlijk kan daar niets tegenop: knoflookcroutons op een dikke soep is het lekkerst wat er bestaat. Althans, dat vind ik.  De bloemkool wortelsoep garneer je verder met bieslook, een van mijn favoriete tuinkruiden. Dit licht pittige kruid zorgt namelijk voor een fijne toevoeging op een romige soep, zo lekker!

Deze soep is trouwens ook ideaal om in te vriezen, dus maak zeker een grotere hoeveelheid als je er later nog van wil eten. Dat kan prima! De crouton moet je er dan weer even opnieuw bijmaken, maar dat is geen grote moeite. Probeer maar!

–> Klik hier voor nog meer lekkere soepen.

Bloemkool wortelsoep

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Staafmixer
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bloemkool wortelsoep met knoflookcroutons en bieslook

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers 1 van de teentjes knoflook fijn. Snijd de wortelen grof en doe hetzelfde met de bloemkool.
2
Stap 2
Verwarm een grote kookpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de komijnpoeder toe en roer alles kort door.
3
Stap 3
Voeg vervolgens de wortel en de bloemkool toe en 600 ml bouillon en breng de bouillon aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de groenten 15 minuten koken.
4
Stap 4
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
5
Stap 5
Snijd de ciabatta in grove stukken. Snijd of pers de overige 2 teentjes knoflook fijn en meng ze samen met de 2 eetlepels olijfolie en de ciabattastukken in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de croutons vervolgens over de bakplaat en bak de croutons in 5-10 minuten goudbruin en knapperig.
6
Stap 6
Blend de soep met een staafmixer. Voeg dan de kookroom en eventueel extra bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
7
Stap 7
Serveer de soep met fijngeknipte bieslook en de croutons.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

1 reactie

Khyra De ruiter

Ze vinden de soep heerlijk heb voor de brood iets anders gebruikt quiche lorainne

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op