Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Bladerdeegtaartje met stoofpeer en witte chocolade

Yes, ik heb er gewoon nog eentje voor jullie hoor. Een kersttoetje, of een toetje voor als het geen kerst is. Het mag allebei. We gaan voor een bladerdeegtaartje met stoofpeer en witte chocolade. Dat ziet er toch te lekker uit?

Bladerdeegtaartje met stoofpeer en witte chocolade

Bladerdeegtaartje met stoofpeer en witte chocolade

Dit toetje is fris, romig, krokant, zacht en zoet. En dat dus alles bij elkaar.

Ik was opzoek naar een toetje met stoofpeer, maar ik wilde ook een soort taartje maken met witte chocolade. Het werd een combinatie hiervan.

Een taartje met een bodem (of schelp) van krokant gebakken bladerdeeg. Over het bladerdeegtaartje verdeel ik witte chocoladeganache wat ik beleg met partjes stoofpeer. Tip: deze stoofpeertjes met cassis limonade zijn op dit moment bij mij favoriet. Het zijn hele mooie dieprode peren. Het bladerdeegtaartje maak ik af met grof gehakte pistache.

Zet jij het bladerdeegtaartje op tafel met de kerstdagen? Of een andere keer?

Is dit niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan hier voor meer kerstinspiratie.

Bladerdeegtaartje met stoofpeer en witte chocolade

Bladerdeegtaartje met stoofpeer en witte chocolade

+ 1 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram witte chocolade grof gehakt
  • 60 ml slagroom
  • 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel kristalsuiker
  • 4 halve stoofperen bereid
  • 2 eetlepels pistachenootjes fijngehakt, ter garnering
  • olijfolie om in te vetten
Extra benodigdheden:
  • ronde uitsteker
  • cupcake- of muffintray (niet siliconen)
  • kwastje

Bereiding

  • Verwarm de slagroom in een pannetje op het vuur, zorg ervoor dat de slagroom net niet kookt. Zet hierna het vuur uit en doe de chocolade bij de slagroom. Laat dit 20 seconden staan er roer het met een garde door elkaar. Blijft roeren tot je een glad mengsel hebt. De ganache kleurt geel, dit hoort. Laat de ganache afkoelen en roer het af en toe nog even door.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zorg ervoor dat het bladerdeegdeeg dat je gebruikt ontdooid is. Steek rondjes met een diameter van ongeveer 10 cm. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bestrijk de uitgestoken deeglapjes met losgeroerd ei en besprenkel de deegrondjes met suiker.
  • Vet de onderkant van een muffin- of cupcaketray in. Zorg ervoor dat je een aluminium tray gebruikt, geen siliconenvorm. Dit blijft namelijk niet mooi rechtop staan.
  • Leg de deegplakjes met de besuikerde kant naar boven op de ingevette tray. Het is niet erg als het deeg er nog niet omheen valt, dit gebeurt straks in de oven.
  • Bak de bladerdeegschelpjes 15 tot 20 minuten in de oven op 200 graden, tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Haal de schelpjes voorzichtig van de muffintray en laat ze op een rooster afkoelen. Let op: voeg de chocolade pas toe als de bladerdeegschelpen helemaal zijn afgekoeld.
  • Snijd de halve stoofperen in plakjes. Verdeel een lepel van de chocoladeganache over de afgekoelde bladerdeegschelpjes. Leg de partjes stoofpeer in de chocoladeganache. Laat de toetje 1 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Bestrooi de bladerdeegtaartjes voor het serveren met gehakte pistache.

Tip:

wil je cheaten en het heel erg gemakkelijk doen? Gebruik dan de bladerdeegschelpen uit de supermarkt.

Bladerdeegtaartje met stoofpeer en witte chocolade
Nagerecht
bladerdeegpakketje, bladerdeegtaartje, toetje
Nagerecht

Bladerdeegtaartje met stoofpeer en witte chocolade

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept