Ga naar de inhoud

Stoofperen in cassis limonade

Basisrecept voor de lekkerste stoofperen. Deze maak je niet in rode wijn of port, maar stoofperen in cassis limonade. Lekker!
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de stoofperen samen met de cassis limonade, kaneelstokjes en suiker in de slowcooker of pan.

Bij gebruik slowcooker:

1
Stap 1
Verwarm de stoofperen 5 tot 6 uur op low.

Bij gebruik van de pan op het fornuis:

1
Stap 1
Breng het vocht aan de kook, ze het hierna lager zodat het zachtjes blijft pruttelen. Laat de peren 1,5 tot 2 uur stoven.
2
Stap 2
Prik met een vork om te voelen of de peren gaar zijn.

Binden van de saus:

1
Stap 1
Haal de stoofperen uit het vocht, zodat je het vocht kunt verdikken met aardappelzetmeel. Meng 1,5 theelepel aardappelzetmeel met een beetje water tot een papje. Roer dit door de saus en verwarm dit al roerend mee.

Stoofperen in cassis limonade

Nu je de titel van dit recept hebt gelezen weet je eigenlijk alles wat je moet weten. Stoofperen in cassis limonade. Move over rode wijn, rode port of bessenlikeur. De allerlekkerste stoofpeertjes bereid je in cassis limonade.

Stoofperen in cassis limonade

Stoofperen in cassis limonade

Dit recept is echt super simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn stoofpeertjes, cassis limonade, een beetje suiker en 2 kaneelstokjes. Ik voeg het hele blik cassis limonade toe. Als ik de slowcooker gebruik gaat er verder geen vocht bij. Als ik de peren op het fornuis bereid voeg ik extra water toe zodat ze wel onder het vocht staan.

Waar ik altijd bang voor ben als ik stoofperen bereid: dat ze niet mooi rood worden. Zoals je op de foto ziet was dat ook deze keer weer onterecht. Het duurt even, maar als je de peren lang genoeg blijft verwarmen nemen ze de kleur uit het vocht en worden ze echt mooi rood.

Als je wilt kun je het ‘sap’ zoals wij dat noemen nog iets dikker maken door aardappelzetmeel of maizena toe te voegen. Als je dit nog even mee verwarmt wordt het een dikkere saus.

Receptinspiratie

De peren kun je natuurlijk eten als bijgerecht bij de maaltijd. Vooral met de kerstdagen staan ze meestal op tafel. Wist je dat je ze heel goed kunt verwerken in zowel zoete- als hartige gerechten? Lekker om ze te aan een winterse salade toe te voegen, of als topping bij een taart of toetje.

Een paar tips:

Stoofperen in cassis limonade

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

14 reacties

José

Ik wil graag een paar pannen vol maken van dit recept en dan invriezen, kan of moet ik dan de saus wel in verdikken ?

Laat een bericht achter

Sandra

Dus je gebruikt voor dit recept de pure siroop, dus niet aangemaakt met water?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Sandra, dat klopt. Ik gebruik de siroop van de cassis limonade.

esther

Hoi, Als je ze in slowcooker doet, moet er dan verder geen water bij alleen de limonade? Gr esther

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Esther, in dat geval doe ik inderdaad geen water bij de limonadesiroop. Ik voeg dan alleen een beetje toe als de peren nog te veel 'boven water' staan.

S

Is de suiker echt nodig?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Het is niet nodig, maar maakt het voor mij nog lekkerder. Je kunt ook experimenteren om minder of geen suiker toe te voegen.

Chantal

Het hele blik siroop (750ml) of zoals in het recept 150 ml? Toevoegen

Laat een bericht achter

Suzanne van Duivenvoorde

Bedoel je de casis limonadesiroop van karvan cevitam of de casis met koolzuur?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Suzanne, ik bedoel inderdaad cassis limonadesiroop

Els

Ik maak de stoofpeertjes al jaren zo maar dan in de cassislight. Is nog een recept van de weightwatchers. Er blijft altijd wel iets hangen van een lijnperiode.e

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen. Ik stond er echt van versteld hoe lekker ze zijn. En qua kleur doet de limonade het ook erg goed bij de peertjes :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op