Ga naar de inhoud

Torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

Ik kan me voorstellen dat de meeste van jullie inmiddels weten wat je tijdens de kerstdagen gaat koken/eten. Zelf ben ik er ook bijna uit. Over een van de voorgerechten twijfel ik nog maar verder is alles rond. En ik heb echt zin in de kerstdagen, lekker kokkerellen, gezelligheid met...
15 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Hak de witte chocolade in kleine stukjes. Klop de slagroom met de suiker en de vanille tot er een dikke yoghurt ontstaat. Meng de slagroom met de chocolade en mascarpone. Snijd de stoofpeertjes in plakjes.
2
Stap 2
Maak een torentje door 4 kletskoppen te beleggen met plakjes stoofpeer en hier een laatje vanillecrème over te smeren. Leg daar nog een kletskop op en doe hetzelfde. Smeer op de derde laag kletskop een laagje vanillecrème en leg hier een paar blokjes stoofpeer op.

Torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

Torentje van stoofpeertje met kletskop txtIk kan me voorstellen dat de meeste van jullie inmiddels weten wat je tijdens de kerstdagen gaat koken/eten. Zelf ben ik er ook bijna uit. Over een van de voorgerechten twijfel ik nog maar verder is alles rond. En ik heb echt zin in de kerstdagen, lekker kokkerellen, gezelligheid met familie en vrienden, eten…. en uitbuiken. Ook fijn 🙂 Ik kon het niet laten op de valreep nog dit kerstreceptje te plaatsen: stoofpeertjes met vanillecreme. Dit toetje is ideaal als je opzoek bent naar last-minute inspiratie.

Wil je indruk maken maar niet teveel tijd bezig zijn in de keuken? Of misschien heb je wel geen tijd om in de keuken te staan? Dan MOET je dit toetje maken. Punt uit.

Dit torentje van stoofpeer met vanillecrème (en witte chocolade) is té lekker. En het kost dus bijna geen tijd om te maken. Als je van te voren stoofpeertjes kookt is het zo gepiept.

P.s. zelfs mensen die zeggen geen stoofpeertjes te lusten vinden dit ook een heerlijk toetje 😉

Torentje van stoofpeertje met kletskop 03

Torentje van stoofpeertje met kletskop 02

Torentje van stoofpeertjes met vanillecrème

 

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

6 reacties

Marjan

Het toetje was een groot succes in onze familie! Tip: koop wat extra kletskoppen, want ze breken snel.

Laat een bericht achter

Lianne

Vanavond heb ik dit recept gemaakt. Heel eenvoudig, maar onwijs lekker!!!

Laat een bericht achter

Melissa Charlotte

Oh heerlijk!

Laat een bericht achter

Marja

Hoi Brenda, ik wil jou bedanken voor je geweldige blog! Ik heb er dit jaar heel veel heerlijke recepten van gemaakt. Bedankt voor je inspiratie ! Verder wil ik je fijne dagen wensen met de mensen om je heen en een heel goed 2015 met heel veel geluksmomenten !

Laat een bericht achter

Sarah

Dit lijkt mij een heerlijke combinatie!

Laat een bericht achter

kelly

Heel mooi! En alles met kletskoppen is goed!!! :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op