Ga naar de inhoud

Torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

Ik kan me voorstellen dat de meeste van jullie inmiddels weten wat je tijdens de kerstdagen gaat koken/eten. Zelf ben ik er ook bijna uit. Over een van de voorgerechten twijfel ik nog maar verder is alles rond. En ik heb echt zin in de kerstdagen, lekker kokkerellen, gezelligheid met...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

Ik kan me voorstellen dat de meeste van jullie inmiddels weten wat je tijdens de kerstdagen gaat koken/eten. Zelf ben ik er ook bijna uit. Over een van de voorgerechten twijfel ik nog maar verder is alles rond. En ik heb echt zin in de kerstdagen, lekker kokkerellen, gezelligheid met familie en vrienden, eten…. en uitbuiken. Ook fijn! Ik kon het niet laten op de valreep nog dit kerstreceptje te plaatsen: stoofpeertjes met vanillecreme. Dit toetje is ideaal als je opzoek bent naar last-minute inspiratie.

Torentje van stoofpeertje met kletskop txt

Dessert met stoofpeertjes

Wil je indruk maken maar niet teveel tijd bezig zijn in de keuken? Of misschien heb je wel geen tijd om in de keuken te staan? Dan MOET je dit toetje maken. Punt uit.Dit torentje van stoofpeertjes met vanillecrème (en witte chocolade) is té lekker. En het kost dus bijna geen tijd om te maken. Als je van te voren stoofpeertjes kookt is het zo gepiept.

Torentje van stoofpeertje met kletskop 03

Toetje met stoofpeer

Als ik zeg dat je dit moet maken, dan meen ik het. Dit toetje met stoofpeer is zo lekker! En zelfs mensen die zeggen geen stoofpeertjes te lusten vinden dit ook een heerlijk toetje 😉

En extra makkelijk? Je kan alles van tevoren voorbereiden! Je kookt de stoofpeertjes vooraf en laat ze lekker stoven. Zo worden de smaken extra goed opgenomen. Ook de vanillecrème maak je eenvoudig van tevoren klaar. Bewaar het mengsel gewoon in de koelkast tot je de torentjes op gaat bouwen. Wel zo makkelijk, want dan geniet jij ook van je avond!

Torentje van stoofpeertje met kletskop 02

Torentje van stoofpeertjes met vanillecrème

Het is zo makkelijk om dit torentje in elkaar te zetten. De stoofpeertjes met vanillecreme maak je door slagroom, witte chocolade en mascarpone met elkaar te mengen. De stoofpeertjes snijd je in plakjes, en dan ga je de torentjes bouwen. Simpel, toch?

Begin met een laagje van een kletskop en beleg deze met je stoofperen. Daaroverheen smeer je een laagje van de lekkere vanillecrème. Herhaal dit tot je vier kletskoppen op elkaar hebt gestapeld, en maak het geheel af met nog wat van de stoofpeertjes en de vanillecrème. Heel simpel en toch heel erg mooi!

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Hak de witte chocolade in kleine stukjes. Klop de slagroom met de suiker en de vanille tot er een dikke yoghurt ontstaat. Meng de slagroom met de chocolade en mascarpone. Snijd de stoofpeertjes in plakjes.
2
Stap 2
Maak een torentje door 4 kletskoppen te beleggen met plakjes stoofpeer en hier een laatje vanillecrème over te smeren. Leg daar nog een kletskop op en doe hetzelfde. Smeer op de derde laag kletskop een laagje vanillecrème en leg hier een paar blokjes stoofpeer op.
Bekijk ook andere recepten
Chocolate chip haverkoeken
Groentelasagne met bechamelsaus
Naan maken recept
Valentijnstaart - Meringuetaart met frambozenroom

6 reacties

Marjan

Het toetje was een groot succes in onze familie! Tip: koop wat extra kletskoppen, want ze breken snel.

Laat een bericht achter

Lianne

Vanavond heb ik dit recept gemaakt. Heel eenvoudig, maar onwijs lekker!!!

Laat een bericht achter

Melissa Charlotte

Oh heerlijk!

Laat een bericht achter

Marja

Hoi Brenda, ik wil jou bedanken voor je geweldige blog! Ik heb er dit jaar heel veel heerlijke recepten van gemaakt. Bedankt voor je inspiratie ! Verder wil ik je fijne dagen wensen met de mensen om je heen en een heel goed 2015 met heel veel geluksmomenten !

Laat een bericht achter

Sarah

Dit lijkt mij een heerlijke combinatie!

Laat een bericht achter

kelly

Heel mooi! En alles met kletskoppen is goed!!! :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op