Ga naar de inhoud

Torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

Ik kan me voorstellen dat de meeste van jullie inmiddels weten wat je tijdens de kerstdagen gaat koken/eten. Zelf ben ik er ook bijna uit. Over een van de voorgerechten twijfel ik nog maar verder is alles rond. En ik heb echt zin in de kerstdagen, lekker kokkerellen, gezelligheid met...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

Torentje van stoofpeertje met kletskop txtIk kan me voorstellen dat de meeste van jullie inmiddels weten wat je tijdens de kerstdagen gaat koken/eten. Zelf ben ik er ook bijna uit. Over een van de voorgerechten twijfel ik nog maar verder is alles rond. En ik heb echt zin in de kerstdagen, lekker kokkerellen, gezelligheid met familie en vrienden, eten…. en uitbuiken. Ook fijn 🙂 Ik kon het niet laten op de valreep nog dit kerstreceptje te plaatsen: stoofpeertjes met vanillecreme. Dit toetje is ideaal als je opzoek bent naar last-minute inspiratie.

Wil je indruk maken maar niet teveel tijd bezig zijn in de keuken? Of misschien heb je wel geen tijd om in de keuken te staan? Dan MOET je dit toetje maken. Punt uit.

Dit torentje van stoofpeer met vanillecrème (en witte chocolade) is té lekker. En het kost dus bijna geen tijd om te maken. Als je van te voren stoofpeertjes kookt is het zo gepiept.

P.s. zelfs mensen die zeggen geen stoofpeertjes te lusten vinden dit ook een heerlijk toetje 😉

Torentje van stoofpeertje met kletskop 03

Torentje van stoofpeertje met kletskop 02

Torentje van stoofpeertjes met vanillecrème

 

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze torentje van stoofpeertjes met vanillecreme

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Hak de witte chocolade in kleine stukjes. Klop de slagroom met de suiker en de vanille tot er een dikke yoghurt ontstaat. Meng de slagroom met de chocolade en mascarpone. Snijd de stoofpeertjes in plakjes.
2
Stap 2
Maak een torentje door 4 kletskoppen te beleggen met plakjes stoofpeer en hier een laatje vanillecrème over te smeren. Leg daar nog een kletskop op en doe hetzelfde. Smeer op de derde laag kletskop een laagje vanillecrème en leg hier een paar blokjes stoofpeer op.
Bekijk ook andere recepten
Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade
Sinterklaastiramisu met mandarijncurd
Traybake van zoete aardappel met knoflookolie en Parmezaan
Spitskoolstamppotje met slavink

6 reacties

Marjan

Het toetje was een groot succes in onze familie! Tip: koop wat extra kletskoppen, want ze breken snel.

Laat een bericht achter

Lianne

Vanavond heb ik dit recept gemaakt. Heel eenvoudig, maar onwijs lekker!!!

Laat een bericht achter

Melissa Charlotte

Oh heerlijk!

Laat een bericht achter

Marja

Hoi Brenda, ik wil jou bedanken voor je geweldige blog! Ik heb er dit jaar heel veel heerlijke recepten van gemaakt. Bedankt voor je inspiratie ! Verder wil ik je fijne dagen wensen met de mensen om je heen en een heel goed 2015 met heel veel geluksmomenten !

Laat een bericht achter

Sarah

Dit lijkt mij een heerlijke combinatie!

Laat een bericht achter

kelly

Heel mooi! En alles met kletskoppen is goed!!! :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op