Mam’s stoofpeertjes
Ga je stoofpeertjes maken? Hierbij deel ik een eenvoudig recept voor stoofperen. Heerlijk als bijgerecht tijdens het kerstdiner of bij het toetje!

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBereidingswijze
Stap 1
Schil de stoofperen, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Stap 2
Kook de stoofperen in 2/3 Coebergh en 1/3 water met hierbij de kaneelstokjes en een schepje suiker. Zorg ervoor dat de peertjes net onder staan. Als het vocht gaat koken draai je het vuur laag en laat je de stoofperen ongeveer een uur stoven op laag vuur.Stap 3
Check na een uurtje of de peren klaar zijn. Met een vork kun je voelen of ze zacht zijn.
Stap 4
Haal de peren uit het vocht, zodat je het vocht kunt verdikken met aardappelzetmeel (meng de aardappelzetmeel met een beetje water tot een papje voor je het aan de saus toevoegt).
Stap 5
Roer de aardappelzetmeel er rustig door zodat je kunt checken of het 'sap' dik genoeg is, of er nog een beetje aardappelzetmeel bij moet.
Mam’s stoofpeertjes
“Vroeger” waren mam’s stoofpeertjes favoriet bij ons thuis. De afgelopen jaren heb ik ze alleen bij mijn ouders gegeten. Ik had nog nooit zelf stoofperen gemaakt, terwijl ik ze super lekker vindt. Dus daar moest verandering in komen!
En bij deze deel ik het recept van Mama’s stoofpeertjes ook met jullie. Lekker om dit met kerst als bijgerecht te serveren. In dit geval heb ik het gemaakt met Coebergh, maar het gaat ook heel goed met cassislimonade.
De foto van het overzicht van de ingrediënten kan ik niet meer vinden.
Maar het is vrij simpel: stoofpeertjes, Coebergh, water, kaneelstokjes, suiker en aardappelzetmeel.
Na het stoven van de peertjes verdik je het vocht met aardappelzetmeel. Hierdoor ontstaat een heerlijke sap. Wij noemen dit nog steeds sap. Omdat we vroeger dachten dat dit sap vanuit de peren kwam. Maar eigenlijk is het gewoon verdikte Coebergh met water en kaneel. Heerlijk!
Stoofpeertjes eten we meestal met aardappelen en een stukje vlees. Wat ook heel erg lekker is: stoofpeertjes met een beetje ‘sap’ door de yoghurt! Ook lekker met ijs, als toetje.
Bekijk ook andere recepten
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in14 reacties
Els van gageldonk
Ikzelf maak ze met cassis zero.....( een overblijfsel uit mijn weightwatchersleven)
maaike
Ha Brenda, en zoals je het hierboven omschrijft kan het ook in de slowcooker ? En hoe lang dan ?
Marian
Hoi! Ik wil de peertjes ook gaan maken. Hoeveel ml water dn Coebergh gruis je ongeveer?? Groet Marian
Linda
Ook lekker door de pannenkoeken! En met vijgen te maken als je minder suiker wil gebruiken.
hennie van den dool
Ik maak mijn stoofperen altijd met een fles gluhwein zonder water en een beetje suiker.
Lidy
Misschien handig om aan te geven dat je aardappelzetmeel beter eerst met wat water kunt tot papje kunt roeren voor je hetin het perensap roert?
Brenda Kookt
Dat is inderdaad een goede tip, ik zal het er bij zetten
Tanja
Dit lijkt me echt heel lekker! Coebergh ken ik van een "besje" :-) Bij mijn schoonmoeder zat er nog nooit alcohol in maar werden ze rood door een poeder, perenrood. Ik weet helemaal niet of dit nog te koop is. Zo ja, heb je hier ook een recept mee? Ik zit nl met een moeilijkheid, een dochter eet halal. Dus kan ik geen alcohol verwerken als ze mee eet :-( Maar dit recept maak ik zeker ook een keer :-)
Brenda Kookt
Bij de supermarkt verkopen ze ook perenrood, dit is inderdaad een soort poeder. Ook kun je casislimonade gebruiken
natasja
Hoi Brenda. Ik heb ze gisteren gemaakt met cassislimonade Het was weer erg lkkr top! Gr natas
Brenda
Lekker Natas! :-) (net als die van mam hé!?)
Margriet
Zelf ben ik niet zo'n stoofperen-fan maar mijn vriend is er gek op. Ik sla je recept op! :) Mooie foto's, echte eyecandy.
Dasvreemd
Lekker recept, mooie layout en foto's.
Brenda
Bedankt voor het compliment Margriet, leuk om te horen. Bij ons is het andersom. Ik ben er gek op, mijn vriend niet. Ik mocht alles dus zelf opeten ;-)