Ga naar de inhoud

Stoofpeer met witte chocolade en speculoos

Een feestelijk toetje van stoofpeer met witte chocolade en speculoos. Een heerlijke afsluiter van het (kerst)diner.
4 uur Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Stoofpeer met witte chocolade en speculoos

Stoofpeer met witte chocolade en speculoos

Een kerst zonder stoofpeer, dat kan wat mij betreft niet. Daarom leek het me ook dit jaar leuk om een kerstrecept met stoofpeer te delen. Meestal worden stoofperen bij het diner geserveerd als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Deze keer leek het mij leuk om een keer een zoet gerecht met stoofpeer te maken. Een toetje! Dat werden dit heerlijke gerechtje van stoofpeer met witte chocolade en speculoos.

Stoofpeer met witte chocolade en speculoos

Ik weet inmiddels dat er op dit gebied lovers en haters zijn. Er zijn mensen die echt niet houden van opgewarmd fruit. Of fruit dat zacht is gemaakt. Ik ben er dol en dit is dan ook helemaal mijn toetje.

Een heerlijke combinatie van stoofpeer met chocolade en koekkruim.

Stoofpeer met witte chocolade en speculoos

Stoofpeer met witte chocolade en speculoos dus. De titel verklapt al veel van het recept. Het gaat om lekkere rode stoofpeertjes met witte chocolade, speculooskruim en een crème van mascarpone met chocolade.

De stoofpeertjes die ik voor dit recept gebruik zijn de stoofperen met casislimonade, zoals dit recept. Maar je kunt hiervoor natuurlijk ook stoofpeertjes garen in rode wijn of coebergh. Maak ze vooral zoals jij ze het lekkerste vindt.

Het is belangrijk dat de stoofperen zo droog mogelijk zijn voor je ze in de gesmolten witte chocolade doopt. Als de peren nog te vochtig zijn loopt het chocolade er weer af. Laat de peren daarom een dagje op een schoteltje staan, en giet het vocht hier een paar keer af. Dep de peren voor je ze in de chocolade doopt even droog met keukenpapier.

Bij de in witte chocolade gedoopte stoofpeertjes serveren we een speculoos kruim (speculaas of Bastogne kan ook) en een mascarponecréme met witte chocolade.

Kortom een heel simpel toetje, dat super lekker is. Zelfs mijn vriend, die eigenlijk niet van stoofperen houdt, heeft hiervan gesmuld! 😉

Stoofpeer met witte chocolade en speculoos

Stoofpeer recepten

Zoals eerder gezegd komen stoofperen ieder jaar met de kerst weer voorbij. Ieder jaar deel ik in de kerstperiode zeker 1 recept met stoofpeertjes. Heb je stoofpeertjes over en wil je die verwerken in andere gerechten? Of heb je geen trek in een kersttoetje met stoofpeer, maar wel in iets anders lekkers? Dan tip ik je graag deze toppers van de website:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze stoofpeer met witte chocolade en speculoos

Voorbereiding: 4 uur
Bereiding: 15 minuten

Voorbereiding

Stap 1
Bereid de stoofperen volgens recept, maar laat ze wel heel met het steeltje eraan. Zie recept op Brenda Kookt. Haal de stoofperen uit het ‘sap’ en laat de stoofperen helemaal afkoelen en opdrogen.
2
Stap 2
Klop de mascarpone los en meng dit met de poedersuiker. Hak 25 gram witte chocolade fijn en roer dit ook door de mascarpone.
3
Stap 3
Smelt de overige witte chocolade au bain-marie of via de magnetron. Roer goed door en doe het in een klein kommetje.
4
Stap 4
Zorg ervoor dat de stoofperen helemaal droog zijn. Doop de onderkant van de stoofperen in de gesmolten chocolade. Laat de witte chocolade stollen, dit kan bijvoorbeeld ook in de koelkast.
5
Stap 5
Verkruimel de koekjes.

Het opmaken van de borden

1
Stap 1
Verdeel het koekkruim over schaaltjes en leg hier de stoofpeer met witte chocolade op. Probeer met 2 lepels een mooie quenelle te maken van de mascarponecrème. Leg dit naast de stoofpeer op het bord.
2
Stap 2
Serveer de toetjes met stoofpeer, witte chocolade en mascarponecrème hierna direct.
Bekijk ook andere recepten
Groentelasagne met bechamelsaus
Naan maken recept
Valentijnstaart - Meringuetaart met frambozenroom
Mini cheesecake galettes met aardbei

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op