Ga naar de inhoud

Lauwwarme salade met stoofpeer

Zo de dagen na kerst heb ik nog niet zoveel zin om te koken. Hebben jullie dat ook? Ik deed de afgelopen week dus even lekker makkelijk. Wel wilde ik dat er wat lekkers op tafel stond dat ook een beetje gezond is. En ik ben de voorraadkast aan het opmaken dus de combinaties zijn

Lauwwarme salade met stoofpeer

Lauwwarme salade stoofpeertjes tst

Zo de dagen na kerst heb ik nog niet zoveel zin om te koken. Hebben jullie dat ook? Ik deed de afgelopen week dus even lekker makkelijk. Wel wilde ik dat er wat lekkers op tafel stond dat ook een beetje gezond is. En ik ben de voorraadkast aan het opmaken dus de combinaties zijn soms een beetje anders dan standaard.

Deze lauwwarme salade is misschien een beetje apart, het was in een schot in de roos. Gemakkelijk om te maken, geen poespas, niet zwaar op de maag en ik kon er lekker veel restjes in kwijt. En laten we het belangrijkste niet vergeten: het is lekker. Heel erg lekker!

Stoofpeertjes had ik nog niet eerder in een (lauwe) salade verwerkt, maar wat een topper zeg. Lekker zoet. De volgende keer dat ik stoofpeertjes maak zorg ik dat er zeker een deel in een salade wordt verwerkt.

Lauwwarme salade stoofpeertjes 02

Lauwwarme salade met stoofpeer

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 150 gram couscous
  • 2 handen verse spinazie
  • 2 gekookte stoofpeertjes (ik nam peertjes volgens dit recept)
  • verse zachte geitenkaas (hoeveelheid naar smaak)
  • 1,5 eetlepel gehakte walnoot
  • peper en zout
  • 2 eetlepels balsamicocrème

Bereiding:

Wel de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng de couscous na het wellen op smaak met peper en zout.

Snijd de stoofpeertjes in blokjes en verkruimel de geitenkaas. Snijd de spinazie grof en meng het door de lauwwarme couscous. Meng de gesneden stofpeertjes er door en garneer met geitenkaas en walnoot. Verdeel naar smaak balsamicocrème over de lauwwarme salade.

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

2 reacties

Denise

Heerlijk recept!

Laat een bericht achter

Denise

Dit klinkt heerlijk! Deze ga ik onthouden!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op