Ga naar de inhoud

Broodje met stoofpeer en pompoen

Het is alweer vrijdag, het weekend staat voor de deur en dan mag je jezelf wel verwennen met een lekker broodje dacht ik zo. Daarom tip ik je dit broodje met stoofpeer en pompoen. Sinds wij inspiratie aan het opdoen zijn voor ons nieuwe huis wordt er regelmatig buiten de...
5 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Broodje met stoofpeer en pompoen

Warm broodje met stoofpeer en pompoenHet is alweer vrijdag, het weekend staat voor de deur en dan mag je jezelf wel verwennen met een lekker broodje dacht ik zo. Daarom tip ik je dit broodje met stoofpeer en pompoen.

Sinds wij inspiratie aan het opdoen zijn voor ons nieuwe huis wordt er regelmatig buiten de deur geluncht. Tussen de bezoeken aan meubel- en keukenzaken door moet er toch gegeten worden. En dan kun je net zo goed lekker ergens gaan lunchen, in plaats van zelf een broodje kaas meenemen in de tas.

Broodjes met carpaccio, gerookte zalm en filet american zijn lekker en altijd goed, maar ook een beetje standaard. Het is bijna op ieder lunchadres verkrijgbaar. Daarom vind ik het leuk om zo nu en dan eens iets anders te bestellen. Zoals dit broodje met stoofpeer en pompoen

Ik bestelde toevallig twee keer een soortgelijk broodje en vond het zo lekker dat ik het thuis direct maakte toen ik pompoenblokjes over had. Het is een broodje dat echt bij dit jaargetijde past. En handig: je kunt het koud eten, maar je kunt het brood, de stoofpeer en pompoenblokjes ook even verwarmen.

Broodje met pompoen en stoofpeer

Broodje met stoofpeer en pompoen

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broodje met stoofpeer en pompoen

Voorbereiding: 5 minuten
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Roer de balsamico azjin door de sla.
2
Stap 2
Snijd de stoofpeer in blokjes en snijd eventueel de pompoenblokjes in kleinere stukken.
3
Stap 3
Besmeer het brood met de roomboter en verdeel de sla hierover. Beleg dit met blokjes stoofpeer en pompoen. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met pijnboompitjes, zout en peper.

Tip: je kunt dit lekkere broodje met stoofpeer en pompoen zowel koud als warm eten. Ga je liever voor de warme versie? Verwarm het brood dan even in een broodrooster of onder de grill en warm de stoofpeer en pompoenblokjes even op in een koekenpan. 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Venkelsalade met spinazie en grapefruit
Caprese pastasalade
Wrap met spinazie, kip en feta
Bahn mi met omelet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op