Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

Een ovenschotel boordevol groente. Dat is deze ovenschotel met bloemkool, wortel en ui. Het is een soort hutspot, maar toch ook weer niet. Lees snel verder om hier meer over te lezen!

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

Hutspot 2.0

Hutspot, maar toch weer niet. De schotel bevat wel uien en wortel. Maar geen aardappelen, dit wordt in dit geval vervangen door de bloemkool Deze schotel bevat dus geen koolhydraten. Wil je toch aardappelen toevoegen aan de ovenschotel met bloemkool, dat is geen probleem. Vervang bijvoorbeeld de helft van de bloemkool door aardappelen. Ook lekker met een stukje vlees of vis erbij. In dat geval zou ik dat apart serveren en niet met de schotel meeverwarmer.

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

Een ovenschotel met heel veel groenten. Dat kun je van deze ovenschotel met bloemkool wel zeggen.

De groenten kook ik in dit geval even kort voor, zodat ze minder lang in de oven hoeven. Daarbij bak ik in een andere pan de uienringen met de knoflook aan. Dit meng ik met de ricotta, en vervolgens met de groenten.

Voor een krokant korstje gebruik ik in dit geval geen kaas, maar panko. Dit is een grof paneermeel, je kunt dit eventueel vervangen door paneermeel.

–> Wil je liever een bloemkool ovenschotel met alles erop en eraan? Dan tip ik je deze topper met aardappelen en gehakt, en deze bloemkoolovenschotel met ham en kaas.

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

20 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram wortel in plakjes/blokjes
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 uien in ringen
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 3 eetlepels mierikswortelpasta
  • 100 gram ricotta
  • 80 gram panko
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel verse peterselie fijngesneden
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  • Kook de wortel en bloemkool 6 minuten voor.
  • Verwarm olie in een pan en bak hier de ui met knoflook in aan.
  • Meng de ui en knoflook met mierikswortel, ricotta en zout en peper. Roer de groenten erdoor en verdeel dit over de ovenschaal. Verdeel hierover de panko en de vloeibare margarine. Dit zorgt straks voor een goudbruin korstje.
  • Bak de schotel 20-25 minuten in de oven. Garneer voor het serveren eventueel met fijngehakte peterselie.

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui
Hoofdgerecht
Ovenschotel

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Gerdina 22 januari 2021 om 16:22

    Dit lijkt mij een heerlijk recept Brenda, maar ik kan niet tegen mierikswortel, waar kan ik dit het beste door vervangen.? Mosterd?

    1. Brenda Hoff 26 januari 2021 om 15:07

      Hoi Gerdina, je kunt de mierikswortel inderdaad vervangen door een lepeltje mosterd. Je zou ook wat citroensap kunnen toevoegen.

  2. Annemarie 31 januari 2021 om 19:10

    4 sterren
    Vandaag gegeten. Superlekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept