Tsja, hoe noem ik dit.. Het zijn croissants met ham en kaas, in de vorm van een hartje. Valentijnsbroodjes, croissant hartjes. Leuke en lekkere broodjes om te maken, en met Valentijn op tafel te zetten. Al kan het ook iedere andere dag van het jaar natuurlijk :)
Valentijnsbroodjes croissant hartjes
Deze broodjes waren een uitprobeersel, die super goed gelukt zijn. Ik was eerst even bang dat de kaas uit de broodjes zou lopen. Maar niets was minder waar, alle kaas zat nog keurig in de broodjes.
Het croissantdeeg uit een blikje laat ik om deze valentijnsbroodjes te kunnen maken aan elkaar zitten. De naden/stippellijntjes druk je goed dicht. Vervolgens beleg je het deeg met kaas en ham en rol je vanaf beide zijkanten het deeg in een rolletje, zodat de twee rolletjes in het midden bij elkaar komen. Hierna snijd je het deeg in plakken en leg je het op de bakplaat. Het belangrijkste: druk het deeg aan de onderkant bij het bakpapier een beetje aan zodat het deeg goed het bakpapier raakt. Hierdoor blijft de kaas keurig in de broodjes zitten.
In dit geval belegde ik de valentijnsbroodjes met ham en kaas, maar je kunt hier ook mee variëren. Gebruik bijvoorbeeld jam, of chocopasta.
Valentijnsbroodjes croissant hartjes
Ingrediënten
- 1 rol croissantdeeg
- 4 plakken ham
- 4 grote plakken kaas
- 1 ei (of 2 eetlepels melk)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het croissantdeeg helemaal uit en druk de naden dicht. Beleg het deeg met de kaas en vervolgens met de ham.
- Rol het deeg vanaf de uiteinden op, zodat de twee rolletjes in het midden bij elkaar komen. Snijd dit in 6 plakken.
- Leg de rolletjes croissantdeeg op het bakpapier, zodat er een hartje ontstaat. Druk het deeg aan de onderkant bij het bakpapier een beetje aan zodat het deeg goed het bakpapier raakt. Dit voorkomt dat de kaas tijdens het bakken uit de broodjes loopt.
- Bestrijk het deeg met losgeroerd ei of melk.
- Bak de croissants 14 minuten in de oven
Tip:
