Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Aardappeltjes uit de oven, dat is wat mij betreft altijd goed. Deze keer gaan we voor Parmezaan aardappeltjes met broccoli. Een super snelle maaltijd. Extra lekker door de mosterd en citroen die het gerecht extra smaak geven.

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Een snelle ovenschotel dat een ware traktatie is. In die categorie valt dit recept wat mij betreft. Lekkere krokante aardappeltjes uit de oven met Parmezaanse kaas, citroen en mosterd.

Eigenlijk kun je dit zien als een traybake. Een bakplaat schotel. Gebakken aardappeltjes met lekker veel kaas. De voorgekookte blokjes aardappel mengen ik met en sausje van olijfolie met mosterd en citroen. Door de aardappeltjes op de geraspte Parmezaan te verdelen blijft dit lekker aan elkaar plakken en krijgen de aardappeltjes een krokant korstje.

De broccoli past hier goed bij, en maakt er een complete maaltijd van. In dit geval heb ik geen vlees of vis aan de traybake toegevoegd. Wees vrij om een stukje (wit)vis of bijvoorbeeld worstjes mee te bakken met de aardappeltjes.

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

15 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen gewassen en in blokjes
  • 60 ml olijfolie
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • 1 citroen
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 120 gram geraspte Parmezaan
  • 800 gram broccoli in roosjes
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Of vet een grote ovenschaal in.
  • Kook de aardappels 8 minuten voor.
  • Meng in een kom olijfolie met mosterd, 1 eetlepel citroensap, suiker, knoflook, zout en peper. Meng 2/3 van dit mengsel met de aardappeltjes.
  • Bestrooi de helft van de bakplaat met Parmezaan en verdeel hierover de aardappeltjes. Bestrooi dit met de overige Parmezaan. Bak de aardappels 15 minuten in de oven.
  • Meng de overige mosterdsaus met de broccoliroosjes. Verdeel de broccoli over de andere kant van de bakplaat en bak dit nog 10 minuten mee in de oven.
  • Serveer de Parmezaan aardappeltjes met broccoli met partjes citroen.

Parmezaan aardappeltjes met broccoli
Hoofdgerecht
Ovenschotel

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




Makkelijk & Snel

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een heerlijk recept uit mijn nieuwste kookboek Makkelijk & Snel helemaal gratis!