Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten

Vandaag ga ik voor een snelle maaltijd zonder vlees. Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten it is! Deze keer een rijstgerecht zonder sausje, al ben je vrij om als extraatje hummus toe te voegen.

Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten

Bij een vegetarische maaltijd gebruik ik graag falafel. Het is een lekkere vleesvervanger met smaak. Meestal combineer ik falafel met couscous, zoals ik deed bij dit recept, maar deze keer ga ik voor gele rijst met falafel en krokante kikkererwten. Een makkelijke maaltijd die je super snel in elkaar draait.

Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten

De basis van deze maaltijd is gele rijst met roerbakgroenten. Nadat de groenten zijn aangebakken meng ik ze met de gekookte gele rijst. Hierbij gaan natuurlijk gebakken falafel balletjes, maar ook kikkererwten. De kikkererwten breng ik op smaak met komijnpoeder en paprikapoeder. Als je ze even in een koekenpan roostert worden de kikkererwten lekker krokant (ook lekker als gezonde snack). Om de snelle maaltijd af te maken voeg ik ringetjes lente-ui en feta of geitenkaas toe.

Gele rijst met falafel is niet alleen een lekkere avondmaaltijd, de restjes doen het ook heel goed de volgende dag als lunch.

Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten

Gele rijst met falafel en geroosterde kikkererwten

+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 g gele rijst
  • 800 g Italiaanse roerbakgroenten
  • 400 g falafel
  • 200 g voorgewelde kikkererwten
  • 1 snuf komijnpoeder
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 3 stengels lente-ui in ringetjes
  • 100 gram feta of geitenkaas ter garnering
  • 3 eetlepels hummus voor erbij
  • olijfolie om te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verwarm een hapjespan met olie en fruit de ui met knoflook. Doe de roerbakgroenten erbij en bak dit 10 minuten op medium vuur.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en rooster hier zonder boter of olie de kikkererwten in. Breng op smaak met zout, peper, komijnpoeder en paprikapoeder. Zet de kikkererwten hierna even weg.
  • Verwarm olie in de koekenpan en bak de falafel aan beiden kanten aan.
  • Roer de groenten door de gele rijst en verdeel dit over de borden. Maak af met geroosterde kikkererwten, falafel, ringetjes lente-ui, verkruimelden feta of geitenkaas en een lepel hummus.

Gele rijst met falafel en krokante kikkererwten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept