Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Romige gnocchi met spinazie en champignons

Een snelle maaltijd die met 20 minuten op tafels staat: romige gnocchi met spinazie en champignons.

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Romige gnocchi met spinazie en champignons

Tijd voor een lekker snelle en makkelijke maaltijd! Dat is deze romige gnocchi met spinazie en champignons zeker. In een mum van tijd staat deze lekkere maaltijd op tafel en dit wordt gegarandeerd een topper voor iedereen.

 

 

Romige gnocchi met spinazie en champignons

Op het gebied van gnocchi zijn er twee uitersten denk ik. Mensen die het het liefst elke dag eten, en mensen die het bijna nooit eten. Hoor je bij de laatste groep? Probeer dan zeker dit recept, wie weet hoor je daarna ook wel tot de eerste groep 😉

Ik ben namelijk echt fan van gnocchi. Deze Italiaanse ‘kussentjes’ van aardappels zet ik het liefst elke dag op tafel. Ze zijn ook zo heerlijk veelzijdig. Je kunt ze bakken, koken, in een saus koken en in de oven bereiden. En er kan vast nog veel meer.

Romige gnocchi met spinazie en champignons

Voor dit snelle recept kook je de gnocchi en meng je ze daarna met een romige saus van champignons, spinazie en room. Heb je meteen je dagelijkse hoeveelheid groente binnen.

En nog mooier? Het recept van de romige gnocchi met spinazie recept kost je maar 20 minuten om te maken. Niet meer. Dat wil je toch meteen proberen?

Deze romige gnocchi met spinazie en champignons staat niet alleen super snel op tafel, het is ook een ontzettend lekker maaltje. Een recept dat je altijd achter de hand moet hebben. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken.

Wil je meer recept-inspiratie met gnocchi? Ik tip je graag deze recepten:

Romige gnocchi met spinazie en champignons

Romige gnocchi met spinazie en champignons

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze romige gnocchi met spinazie en champignons

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Snijd of pers het teentje knoflook fijn en snipper de sjalot. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
2
Stap 2
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de sjalot. Voeg de champignonplakjes toe als de ui glazig is. Bak de champignonplakjes bruin op hoog vuur. Voeg de spinazie en de knoflook toe als de champignons bruin zijn en laat de blaadjes spinazie slinken.
3
Stap 3
Kook in de tussentijd de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
4
Stap 4
Voeg de kookroom en de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de groenten als de spinazie geslonken is. Roer door, proef en breng de groenten op smaak met peper en zout. Zet het vuur zacht.
5
Stap 5

Schep als laatste met een schuimspaan de gare gnocchi bij de groenten en roer door. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en serveer meteen. 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

6 reacties

Roos

Hij is hier heel goed bevallen! Ontzettend makkelijk recept maar oh zo lekker! We hebben gesmuld

Laat een bericht achter

Clau

Ik ga dit recept vanavond uitproberen. Ik heb nog nooit gnocchi gegeten, dus ik ben benieuwd hoe lekker het smaakt. Ik ben ook benieuwd hoe mijn twee kinderen, die bij geen enkele gezonde warme maaltijd lusten, dit gaan vinden.

Laat een bericht achter

Sepp
4/5 sterren

Hoi brenda, Heel lekker, dankjewel wederom. Een leuke toevoeging aan het recept is pesto met wat kip. Echt een aanrader ;)

Laat een bericht achter

Joris

Is stap 4 de laatste stap? Het recept eindigt nu met "zet het vuur laag"...

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Joris, ik zie inderdaad dat de laatste stat ontbrak. Hij staat er inmiddels bij :)

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op