Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Romige gnocchi met spinazie en champignons

Tijd voor een lekker snelle en makkelijke maaltijd! Dat is deze romige gnocchi met spinazie en champignons zeker. In een mum van tijd staat deze lekkere maaltijd op tafel en dit wordt gegarandeerd een topper voor iedereen.

 

 

Romige gnocchi met spinazie en champignons

Op het gebied van gnocchi zijn er twee uitersten denk ik. Mensen die het het liefst elke dag eten, en mensen die het bijna nooit eten. Hoor je bij de laatste groep? Probeer dan zeker dit recept, wie weet hoor je daarna ook wel tot de eerste groep ;)

Ik ben namelijk echt fan van gnocchi. Deze Italiaanse ‘kussentjes’ van aardappels zet ik het liefst elke dag op tafel. Ze zijn ook zo heerlijk veelzijdig. Je kunt ze bakken, koken, in een saus koken en in de oven bereiden. En er kan vast nog veel meer.

Romige gnocchi met spinazie en champignons

Voor dit snelle recept kook je de gnocchi en meng je ze daarna met een romige saus van champignons, spinazie en room. Heb je meteen je dagelijkse hoeveelheid groente binnen.

En nog mooier? Het recept van de romige gnocchi met spinazie recept kost je maar 20 minuten om te maken. Niet meer. Dat wil je toch meteen proberen?

Deze romige gnocchi met spinazie en champignons staat niet alleen super snel op tafel, het is ook een ontzettend lekker maaltje. Een recept dat je altijd achter de hand moet hebben. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken.

Wil je meer recept-inspiratie met gnocchi? Ik tip je graag deze recepten:

Romige gnocchi met spinazie en champignons

Romige gnocchi met spinazie en champignons

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 400 gram spinazie
  • 800 gram gnocchi
  • 200 ml kookroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snijd of pers het teentje knoflook fijn en snipper de sjalot. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  • Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de sjalot. Voeg de champignonplakjes toe als de ui glazig is. Bak de champignonplakjes bruin op hoog vuur. Voeg de spinazie en de knoflook toe als de champignons bruin zijn en laat de blaadjes spinazie slinken.
  • Kook in de tussentijd de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de kookroom en de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de groenten als de spinazie geslonken is. Roer door, proef en breng de groenten op smaak met peper en zout. Zet het vuur zacht.
  • Schep als laatste met een schuimspaan de gare gnocchi bij de groenten en roer door. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en serveer meteen. 

Romige gnocchi met spinazie en champignons
Hoofdgerecht
Pasta, Vegetarisch

Romige gnocchi met spinazie en champignons

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Joris 28 maart 2021 om 17:15

    Is stap 4 de laatste stap? Het recept eindigt nu met “zet het vuur laag”…

    1. Brenda Hoff 4 april 2021 om 11:02

      Hoi Joris, ik zie inderdaad dat de laatste stat ontbrak. Hij staat er inmiddels bij :)

      1. Joris 7 mei 2021 om 12:24

        Super! Ik heb het gerecht inmiddels nog een keer gemaakt, erg lekker. Ik ben nu ook een fan van gnocchi :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept