Ga naar de inhoud
1 beoordeling

3x gevuld stokbrood recepten

Een weekendtopper! 3x gevuld stokbrood recepten. Met kipsaté, beenham en gehakt. Lekker weekendbroodje met een kommetje soep, of salade.

20 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

3x gevuld stokbrood recepten

Vandaag gaan we voor een weekendtopper! Een toprecept dat wij regelmatig in het weekend eten. Gevuld stokbrood. En om het extra lekker te maken deel ik bij deze niet 1 recept met je, maar 3. Drie verschillende recepten voor een snel en lekker gevuld stokbrood.

Dit is een recept waar via Instagram heel veel om gevraagd wordt. In het weekend eten we regelmatig een kom soep met daar een gevuld stokbroodje bij. En altijd als ik daar een foto van plaats krijg ik heel veel vragen en reacties naar het recept. Bij deze deel ik onze drie favoriete gevulde stokbroodjes.

3x gevuld stokbrood recept

Ik zal meteen een disclaimer plaatsen. Gevulde stokbrood als deze maak ik niet altijd zelf. Bij de veel supermarkten verkopen ze (vooral in het weekend) ook lekker gevuld stokbrood, en bij onze slager bieden ze ook een paar hele lekkere gevulde stokbroodjes aan.

Als je dus helemaal geen zin hebt om te koken is kopen dus ook nog een optie. Al stelt het koken in dit geval heel weinig voor hoor. Voor je het weet zit je op de bank te genieten van je favoriete serie en een stokbroodje. Of voor je het weet lig je weer lekker in de tuin in de zon.. (als hij schijnt :))

3x gevuld stokbrood recept

3x gevuld stokbrood recepten

Ik deel onze drie favoriete variaties op gevuld stokbrood. Met kipsaté, beenham en honing/mosterd en gehakt. Maar hier kun je natuurlijk ook zelf mee variëren.

Wat dacht je van een broodje shoarma? Of salami met gehakt, of tuna melt?

De broodjes

In dit geval ben ik gegaan voor kleine afbakbroodjes, maar natuurlijk kun je gaan voor het brood dat jij lekker vindt. Neem een groot stokbrood of juiste pistoletjes.

Ik maak en inkeping in de bovenkant van het brood zodat ik het middelste gedeelte van het brood eruit kan pulken. Zo ontstaat er een kuiltje in het brood dat je kunt vullen.

Gevuld stokbrood met kipsaté

Kip en saté, dat staat garant voor lekkers. In dit geval beleg ik het stokbroodje met satésaus en plakjes kiprollade. Het is ook lekker om nog wat krokante uitjes toe te voegen. En denk voor de variatie ook eens aan ringetjes lente-ui of gehakte pinda’s?

Gevuld stokbrood met beenham en honing/mosterdsaus

Beenham en honing/mosterdsaus is een topcombinatie. In dit geval smeer ik eerst wat van de saus op het broodje waarna ik het beleg met plakjes ham. Hier overheen verdeel ik nog een beetje van de saus. Als het broodje uit de oven komt bestrooi ik het met verse fijngesneden bieslook.

Gevuld stokbrood met gehakt

Het gevuld stokbrood met gehakt is ons favoriete gevulde stokbrood. Het is super simpel om te maken.

In dit geval meng ik gehakt met blokjes tomaat, een beetje ketchup, een fijngesneden uitje, zout en peper en wat paneermeel. Dit meng ik goed door elkaar en met dit mengsel vul ik de broodjes. Ik maak de broodjes af met een wat geraspte kaas.

Het gevuld stokbrood met gehakt heeft iets langer in de oven nodig dan de andere twee broodjes. Ongeveer 15 minuten, zodat het vlees goed gaar is.

Serveren met?

Tsja, en hoe eet je deze lekkere gevulde stokbroodjes nu? Nou, zoals jij wilt. Met een kom soep erbij als makkelijke maaltijd. Of een salade ernaast? Of serveer het lekker als hapje op een feestje.

3x gevuld stokbrood recept
3x gevuld stokbrood recept

Ingrediënten

stuks

Voor gevuld stokbrood met kipsaté

Voor gevuld stokbrood met beenham

Voor gevuld stokbrood met gehakt

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze 3x gevuld stokbrood recepten

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Snijd de bovenkant van het afbakbroodje of het stokbrood in zodat je het middelste/bovenstuk van het brood eruit kunt plukken.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed het rooster met bakpapier.

Voor gevuld stokbrood met kipsaté

1
Stap 1
Verdeel een eetlepel satésaus in de broodjes. Beleg dit met de gerookte kiprollade en verdeel hier nog een beetje satésaus over.

Voor gevuld stokbrood met beenham

1
Stap 1
Verdeel een eetlepel honingmosterdsaus in de broodjes. Beleg dit met de plakken haam en verdeel hier nog een beetje van de honingmosterdsaus over.

Voor gevuld stokbrood met gehakt

1
Stap 1
Meng het gehakt met de ketchup, gesnipperde ui, blokjes tomaat, paneermeel, zout en peper. Kneed dit door elkaar. Verdeel het mengsel over de afbakbroodjes en bestrooi met geraspte kaas.

Het bakken van de gevulde stokbroodjes

1
Stap 1
Bak de broodjes hierna 10 minuten af, de broodjes met gehakt hebben een paar minuten langer nodig. 12 tot 15 minuten zodat het gehakt gaar is.
2
Stap 2
Haal de gevulde stokbroodjes uit de oven. Maak de kipsaté broodjes af met krokante uitjes en bestrooi de broodjes beenham met fijngehakte verse bieslook.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

5 reacties

Manon

Hallo, Wat kan ik voor de sate broodjes gebruiken? Is dat vleeswaren of echt rollade in plakjes snijden?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Manon, bij mijn slager verkopen ze kiprollade als vleeswaren. Je kunt ook gerookt kipfilet gebruiken bijvoorbeeld.

Helma
5/5 sterren

Wij eten ook regelmatig gevuld stokbrood. Ik neem dan gehakt, paprika, ui, peper, zout, geraspte kaas en…. Nootmuskaat. In de pan even aanbraden en dan mengen met vulling van broodjes. Favoriet gezinsrecept.

Laat een bericht achter

Monique

Hoi Brenda, ziet er lekker uit en ga dit maken voor de zaterdag. Nu heb ik een vraag, zijn dit alle ingrediënten voor 12 broodjes? Dus 150 gram gehakt voor 12 broodjes of 3 broodjes. Groeten Monique.

Laat een bericht achter

Lysan Satoer

Ziet er lekker uit. Echt iets voor het wekend.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op