Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Carpaccio krans – amuse of voorgerecht

Zo, de sint is uitgezwaaid. Tijd voor het volgende feest. We gaan meteen door naar kerstmis. De komende 3 weken geef ik jullie receptinspiratie voor de kerstdagen. Ik trap af met een topper die (bijna) altijd goed is (behalve als je 3 zwangere zusjes/schoonzusjes hebt zoals ik) een carpaccio krans.

De komende weken geef ik jullie inspiratie voor de kerstdagen. Ik deel twee menu’s, een makkelijk kerstmenu en een kerstmenu dat wat uitdagender is. Allebei super lekker, en allebei met meerdere opties zoals de keuze tussen vlees, vis en vegetarisch. Zo is er voor ieder wat wils, en kun je zelf je ideale kerstmenu samenstellen.

Wat ik belangrijk vind bij het kerstmenu is dat je zelf ook bij de gasten kunt genieten. Dus het liefst bereid ik gerechten voor zodat ik ze last-minute alleen nog hoef op te warmen of af te maken. Ook bij deze carpaccio krans kan dat heel goed.

carpaccio krans - carpaccio kerstkrans

Carpaccio krans salade

De carpaccio krans is een carpaccio salade. Daar ga ik niet moeilijk over doen. Het is wat het is. Maar het is wel een carpaccio salade die leuker is geserveerd. Zo is het een echt kerst voorgerecht. Of amuse, of bijgerecht  van de hoofdmaaltijd of het buffet. Het kan allemaal. Je kunt er zelfs voor kiezen om kleinere 1-persoonsporties te maken. Of zoals ik voor een grote variant te gaan die gedeeld wordt.

De basis van de carpaccio krans is in dit geval rucola, aangemaakt met olijfolie, zout en peper. Dit beleg ik met verse carpaccio. Tip: als de krans voor 4 personen is, maak dan op 4 plekken in de krans een gedeelte met het carpaccio-vlees. Verder versier ik de krans met cherrytomaatjes, komkommer en kappertjes. Bestrooi de krans met snippers oude kaas en geroosterde pijnboompitten. Maak de kerstkrans af door truffelmayonaise over de carpaccio krans te verdelen.

carpaccio krans - carpaccio salade

Dit is zo’n gerecht dat  wat mij betreft altijd in de smaak valt. Carpaccio staat inmiddels vrij standaard op menukaarten maar toch kies ik er heel vaak voor. Zeker als je verse ingrediënten gebruikt kan dit niet op. Al moet ik zeggen dat ik dit gerecht zelf zou moeten aanpassen op skippen. Mijn zusjes zijn namelijk zwanger, en aan de andere kant mijn schoonzusje ook. In dat geval kun je of een vegetarische salade maken of de carpaccio voor hen vervangen door ander vlees. Bijvoorbeeld rookvlees of kipfilet.

Kerstmenu

Deze carpaccio krans combineert goed met vele andere gerechten. Op deze pagina vind je een overzicht van alles kerstrecepten. Zelf zou ik hier bijvoorbeeld een menu mee maken met de varkenshaaspakketjes en het chocoladetaartje met karamel.

carpaccio krans - carpaccio kerstkrans

Carpaccio krans

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 100 gram rucola
 • 16 plakjes carpaccio-vlees dungesneden ossenhaas
 • 6 cherrytomaatjes gehalveerd
 • 6 plakjes komkommer gehalveerd
 • 2 theelepels kappertjes grof gesneden
 • 0,3 rode ui fijngesneden
 • 1,5 eetlepel pijnboompitjes geroosterd
 • 2 eetlepels snippers oude kaas
 • truffelmayonaise
 • olijfolie
 • zout en peper
Extra benodigdheden:
 • plasticzakje

Bereiding

 • Meng in een kom de rucola met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola over een groot bord of schaal en maak hier een krans van.
 • Beleg de krans van rucola op 4 plekken met carpaccio. Verdeel hieromheen de tomaatjes, komkommer, kappertjes en rode ui. Bestrooi de krans met snippers oude kaas en geroosterde pijnboompitjes.
 • Doe een beetje truffelmayonaise in een plasticzakje en knip er een puntjes af. Spuit hiermee de truffelmayonaise over de carpaccio krans.

carpaccio krans - carpaccio kerstkrans
Bijgerecht, Salade
voorgerecht

carpaccio krans - carpaccio salade

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept