Ga naar de inhoud

Mediterraanse omeletmuffins met tomaatjes

Lekker picknickhapje of borrelhapje. Mediterraanse omeletmuffins met tomaatjes. Een omelet, gebakken in een muffinvorm met spinazie, tomaatjes en basilicum knoflook kaas.
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Mediterraanse omeletmuffins met tomaatjes

Vandaag deel ik weer een picknickrecept die ik heb mogen ontwikkelen voor de nieuwste editie van Vers van ‘t Mes Magazine. Deze keer gaan we voor een picknickrecept dat ook zeer geschikt is om te serveren tijdens de paasbrunch. Namelijk Mediterraanse omeletmuffins met tomaatjes.

Tip: eerder publiceerde ik een heerlijk kaas-uienbrood met rozemarijn en bruschetta’s met prosciutto, vijgen en geitenkaas.

Mediterraanse omeletmuffins met tomaatjes

Mediterraanse omeletmuffins met tomaatjes

Mediterraanse omeletmuffins met tomaatjes. Dat klinkt als een hele mond vol en misschien ook wel een beetje ingewikkeld maar dat is het niet. Het is juist een heel simpel en lekker recept.

In feite is een omeletmuffin een omelet dat gebakken wordt in een muffintray. Hierdoor krijg je hele fijne eenpersoons omeletmuffins die je gemakkelijk kunt meenemen en/of uitdelen.

Mediterraanse omeletmuffins met tomaatjes

Omeletmuffin met extra ingredienten

De omeletmuffin kun je nog lekkerder maken door extra ingrediƫnten toe te voegen. Smaakmakers. In dit geval heb ik de omelet een mediterraans tintje gegeven door zongedroogde tomaten toe te voegen en een mediterraanse kaas, namelijk Basitaansen Basilicum knoflook. De mediterraanse Bastiaansen kaas is puur natuur, biologisch, vegetarisch en verantwoord. De Bastiaansen Basilicum Knoflook rijpt circa zes weken en de combinatie van basilicum met knoflook zorgt voor een fijne smaak. Deze kaas is dan ook te combineren in diverse gerechten. Al is het ook heerlijk om gewoon een plakje op brood of een cracker te eten.

Naast tomaatjes en de Bastiaansen Basilicum Knoflook kaas voeg ik nog gesnipperde rode ui en verse spinazie toe aan de omeletmuffins.

Het resultaat is een super lekkere gevulde omeletmuffin met veel smaak. Lekker bij de picknick, maar ook als ontbijt of lunch. En wat dacht je van de paasbrunch?

Dit recept is ook verschenen in Vers van ‘t Mes magazine, het magazine dat gratis verkrijgbaar is bij kaasspeciaalzaken. Is Bastiaansen Basilicum Knoflook kaas niet verkrijgbaar? Gebruik dan bijvoorbeeld een andere kaas waar mediterraanse kruiden aan toegevoegd zijn. 

Mediterraanse omeletmuffins met tomaatjes

Ingrediƫnten

stuks

Extra benodigd

  • cupcake of muffinvorm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mediterraanse omeletmuffins met tomaatjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet de muffin/cupcakevorm in met olie.
2
Stap 2
Breek de eieren in een kom en roer het los. Breng op smaak met zout en peper en roer de rode ui erdoor.
3
Stap 3

Verdeel het mengsel over de muffinvormen. Verdeel hierover de spinazie, zongedroogde tomaatjes en blokjes Bastiaansen Basilicum Knoflook kaas.

4
Stap 4
Bak de mediterrane omeletmuffins in 20 minuten af. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn, laat de muffins in de oven afkoelen. Haal ze hierna direct uit de bakvorm.
5
Stap 5
Tip: gebruik muffinsvormpjes zodat je de omeletmuffins gemakkelijker mee kunt nemen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

2 reacties

Anjali

Hoi Brenda, Leuk recept, Als je hier een omeletwrap van wil maken, bak je dan de kaas mee met het ei? Groetjes, Anjali

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk. Ik zou de omeletwrap dan beleggen met kaas, verse spinazie en tomaat. Eventueel ook lekker met avocado of kipfilet erbij

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op