Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Een super lekkere Mexicaanse maaltijd! Dat zijn deze taquitos met zoete aardappel, mais en courgette. Super simpel om te maken, super lekker, en ook nog eens boordevol groente! Win-win-win dus!

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Takkie-wat? Taquitos! Dat zijn deze dubbelgevouwen, in de oven gebakken tortilla’s met een heerlijk zachte vulling. Opgerold kun je ze ook vinden onder deze naam, maar ik koos er deze keer voor om ze op te vouwen. De vulling kan uit van alles en nog wat bestaan, dus je kunt steeds nieuwe variaties op dit gerecht bedenken. Sinds ik deze vorm van tortilla’s gebruiken gevonden heb, ben ik verslaafd. Dit is namelijk zó lekker!

Eerder deelde we deze taquito-rolletjes met gehakt, als borrelhapje. De taquitos met zoete aardappel, mais en courgette is een echte maaltijd. Al kun je ook kleinere porties maken die je als borrelhapje serveert.

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Taquitos dus, met zoete aardappel, mais en courgette. Een vegetarische variant. Een zachte en romige vulling in dit geval.

De zachte vulling wordt een soort van omhelsd door een in de oven knapperig gebakken en licht chewy tortilla. En serveer je er een sausje bij dan is het feestje helemaal compleet. Een combinatie van yoghurt met mayonaise en sweet chilisaus. Super lekker!

Echt comfortfood, maar dan ook nog eens vol groenten! Wat wil je nog meer?

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

20 minuten
+ 10 minuten
8 stuks

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappels
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 gram mais uit blik, uitgelekt
  • 70 gram geraspte kaas
  • 8 kleine tortilla’s
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels sweetchilisaus
  • Verse koriander of peterselie ter garnering
  • Olie om in te bakken
  • Peper en zout

Bereiding

  • Schil de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in blokjes. Kook ze in 5-7 minuten gaar. Giet ze daarna af.
  • Snijd de courgette in blokjes van dezelfde grootte. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
  • Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm een grote koekenpan met daarin olie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de kruiden toe en bak deze kort mee. Voeg dan de courgetteblokjes toe, net als de tomatenpuree. Roer goed door en bak nog enkele minuten. Haal dan de pan van het vuur en voeg de zoeteaardappelblokjes, de mais en de geraspte kaas toe. Meng door elkaar.
  • Leg de tortilla’s op je werkblad en beleg ze voor de helft met de vulling. Vouw de andere helft eroverheen. Doe dit met alle tortilla’s. Leg ze daarna op de bakplaat en bak ze 5 minuten op de ene kant en 5 minuten op de andere kant totdat de tortilla’s goudbruin zijn.
  • Maak in de tussentijd het sausje door de mayonaise, yoghurt en sweetchilisaus te mengen.
  • Serveer de taquitos met het sausje en garneer ze eventueel met de verse koriander of peterselie.

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Sandra 9 mei 2022 om 18:16

    Meteen gemaakt en het was heerlijk! En lekker snel en makkelijk! Top gerecht!

    Ik miste volgens mij alleen de maïs bij de ingrediënten?

    1. Brenda Hoff 12 mei 2022 om 17:44

      Wat goed om te horen. En de mais stond er inderdaad niet tussen, nu wel :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept