Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Tacorolletjes met gehakt

Tacorolletjes of taquito’s. Iets wat al heel lang op mijn to cook lijstje stond maar er telkens niet van kwam om te maken. Tot nu. Ik vulde de tacorolletjes met gehakt, dit maakt een erg lekker hapje of snack.

Het is jammer dat we voorlopig geen feestjes vieren, anders had ik deze zeker weten op tafel gezet. Voor nu maken ze ook een lekkere weekendsnack, gewoon voor onszelf :)

Tacorolletjes met gehakt

Tacorolletjes met gehakt

Tacorolletjes worden meestal gevuld met gehakt. Dit omdat deze zich precies naar het rolletje vormen. Je krijgt zo een mooi straks opgerold tacorolletje gevuld met gehakt. Het gehakt hoef je niet voor te bakken in de koekenpan, het gaart mee in de oven.

Het gehaktmengsel breng ik op smaak met Mexicaanse (Tex-mex) kruiden en daarbij meng ik ui, paprikablokjes en tomatenpuree door het mengsel. De gele paprika kun je ook vervangen door mais.

Doordat de wraps in de oven worden gebakken wordt het knapperige rolletjes. Een ideaal hapje om uit de hand te eten. Serveer de tacorolletjes met crème fraiche of guacamole.

–> Ga je liever voor een hoofdgerecht in deze stijl? Check dan dit wrap-recept met gehakt uit de oven.

Tacorolletjes met gehakt

Tacorolletjes met gehakt

+ 15 minuten
8 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram rundergehakt
  • ½ ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl Mexicaanse kruiden Tex-Mex kruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • ½ gele paprika in blokjes
  • ½ rode paprika in blokjes
  • 100 gram extra belegen geraspte kaas
  • 8 kleine wraps
  • guacamole of crème fraîche voor erbij
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het gehakt met de ui, knoflook, Mexicaanse kruiden, tomatenpuree, blokjes paprika en kaas. Breng op smaak met zout en peper en kneed goed door elkaar.
  • Verdeel een reep van het gehaktmengsel over de wraps. Rol dit strak op zodat kleine rolletjes ontstaan. Leg de rolletjes met de open kant naar beneden op de bakplaat.
  • Verwarm de tacorolletjes 20 minuten in de oven.
  • Serveer de tacorolletjes met guacamole of crème fraîche.

Tacorolletjes met gehakt
Hoofdgerecht
Gehakt, Taco

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept