Ga naar de inhoud

10 Basisrecepten – Nieuwe rubriek!

Brenda KooktFoto: Lief Klein Geluk Fotografie

De afgelopen tijd heb ik op brendakookt.nl veel complete maaltijden gedeeld. Makkelijke maaltijden die over het algemeen binnen een half uur op tafel staan. Dit zijn de gerechten die jullie graag zien en veel worden nagekookt. Maar toch merkte ik dat ik iets mistte op brendakookt.nl: basisrecepten!

Uit mijn comfortzone!

5,5 jaar geleden ben ik brendakookt.nl gestart omdat ik meer wilde doen met mijn hobby koken en ook veel wilde leren. Dat meer doen met koken is helemaal gelukt en ik heb ook heel veel geleerd (en ik ben nog lang niet uitgeleerd). Maar ik merkte dat ik de laatste tijd veel recepten deelde die in mijn comfortzone lagen, die voor mij minder nieuw waren. Ik mis het maken van de dingen die ik altijd nog eens zelf wil maken.

En dat hoeven echt geen mega ingewikkelde recepten te zijn, maar vaak zijn het wel basisrecepten. In plaats van ze te kopen in de winkel, wil ik het zelf koken. Zo maak ik bijna nooit zelf deeg zoals bladerdeeg, hartige taartdeeg en pizzadeeg. Deze dingen koop ik vaak kant en klaar (lekker makkelijk) en de recepten staan ook nog niet op mijn blog. Daar gaat het komende jaar verandering in komen. Net als zelf mayonaise maken, kaaskroketjes. En noem maar op!

Basisrecept

10 basisrecepten

Het streven is dat ik iedere week een basisrecept met jullie deel. Volgende week trap ik af met de lekkerste groente pesto. Vandaag introduceer ik de rubriek en nieuwe weg van brendakookt.nl door een paar van die basisrecepten waarvan het recept al op mijn blog staat met jullie te delen.

Aardappelen

Een van mijn favorieten om zelf te maken zijn aardappelkroketjes. En dat maak je natuurlijk van homemade aardappelpuree, nog zo’n topper dat altijd goed is! (Tip: aan de aardappelpuree kun je natuurlijk ook weer een lekker smaakje geven)

Vlees

Ik ben gek op lekkere stukjes vlees van de slager, maar ook deze kun je eens proberen om zelf te maken! Mijn all-time favorite is het basisrecept voor de slavink, maar het boomstammetje en de gehakt cordon bleu zijn ook twee toppers. En allebei natuurlijk super lekker door de ham en kaas die in het stukje vlees verwerkt zijn.

Pasta!

Natuurlijk moet je pastasaus ook zelf maken, zoals de heerlijke bolognesesaus. Van mijn versie hebben we zelfs een illustratie gemaakt! (klik hier om deze te bekijken) Maak van de pastasaus meteen een dubbele portie zodat je dit kunt invriezen en de volgende keer zo een goede zelfgemaakte pastasaus bij de hand hebt.

Basisrecept

Pannenkoeken (mijn lievelings)

Als je pannenkoeken gaat bakken heb je er ook geen pakje voor nodig. Zelf vind ik ze het lekkerste met een beetje appel en kaneel door het beslag, volgens dit recept. Maar ook eierpannenkoeken zijn erg lekker voor de afwisseling.

Lekker smeren: kruidenboter!

Laten we ook kruidenboter niet vergeten! Het alles lekkerste als je het zelf maakt. En dan kun je zo nu en dan ook afwisselen door andere kruiden door de roomboter te mengen.

Ontbijten

En tot slot: je ontbijt het aller lekkerste met je zelfgemaakte granola. In een luchtdichte trommel is dit zeker 2,5 a 3 weken houdbaar.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op