3 tips met vanilleyoghurt
Bewaren
Ik ben gek op yoghurt! Yoghurt eet ik niet alleen ‘kaal’ in een schaaltje na de maaltijd, of ‘s morgens met muesli. Je kunt yoghurt ook heel goed gebruiken bij het koken. Bijvoorbeeld als (dip)sausje, maar bijvoorbeeld ook bij het bakken of als toetje.
Yoghurt is er in vele soorten en maten, in dit artikel wil ik je voorstellen aan een speciale yoghurt, La Fermière vanille yoghurt. Zijn jullie al bekend met de heerlijke yoghurt in het paarse potje? Wist je dat de yoghurt in het paarse terra cotta potje wordt gerijpt en bij Albert Heijn verkrijgbaar is?
Soms ontdek je producten waar je helemaal blij van wordt. Ik word blij van La Fermière vanille yoghurt. De yoghurt van La Fermière wordt in terra cotta potjes gerijpt en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en aroma’s. Hierdoor is de smaak intens en de yoghurt mooi romig. De vanille yoghurt is extra lekker doordat er echte vanillestokjes uit Madagasker worden gebruikt om de yoghurt de vanillesmaak te geven. In de yoghurt ziet je daarom ook zwarte puntjes en vlekjes terug. Dat is de vanille!
Door de rijke smaak en romigheid is de vanille yoghurt niet alleen lekker om gewoon uit het potje te lepelen. Je kunt het heel goed combineren in gerechten. Ik geef je drie tips om de vanille yoghurt van La Fermière mee te combineren.
Met vers fruit
Ten eerste, heel simpel maar super lekker: als toetje met vers fruit. Neem vers zomerfruit dat op dit moment volop verkrijgbaar is zoals aardbeien, frambozen en bosbessen. Serveer dit met een lik van de yoghurt en je hebt snel een lekker zomers toetje. (bij mijn schoonfamilie viel dit ontzettend in de smaak)
Ook lekker om vers fruit en de yoghurt op een pannenkoek te serveren.
Als topping bij een taartje
Sommige taartjes of andere baksels kunnen een extraatje gebruiken. Iets romigs er bij om het nog lekkerder te maken. De intense smaak van La Fermière past heel goed bij een frisse aardbeien of rabarbertaart (bijvoorbeeld deze en deze). En in plaats van slagroom kun je het bijvoorbeeld ook serveren bij de appeltaart.
In een smoothie
Een smoothie heeft vocht nodig. Maar je kunt een smoothie ook extra vol van smaak maken door de vanille yoghurt toe te voegen in plaats van melk, water of jus d’orange.
Extra tips:
Gooi de mooie terra cotta potjes nadat de yoghurt op is niet weg! De potjes zijn waterproof en kun je heel goed hergebruiken. De potjes kunnen in de oven, én in de vriezer. Multifunctioneel dus!
Was de potjes af (kan in de vaatwasser) en gebruik ze bijvoorbeeld als:
- schaaltje voor het serveren van zelfgemaakt ijs. Het ijs kun je vloeibaar al in de potjes gieten en vervolgens in de vriezer stoppen. Je kunt er bijvoorbeeld ook semifreddo in maken.
- schaaltje voor het bakken van een crumble of crème brûlée. De potjes zijn niet voor niets ovenbestendig!
- Of zet ze in de keuken en plant er zaadjes in, bijvoorbeeld bieslook of peterselie
Zijn jullie met de yoghurt in het paarse potje bekend? Heb je het al eens geprobeerd en waar combineer je de yoghurt het liefste mee?
Goed om te weten: La Fermière vanille yoghurt is vanaf deze week samen met nog meer producten bij Albert Heijn verkrijgbaar met 20% korting. Gebruik hiervoor het AH ontdek couponboekje die verkrijgbaar is bij de kassa. Naast de vanille yoghurt van La Fermière krijg je korting op nog meer verrassende producten.
Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer