3x Basissalade met een twist – met kip, vis en Italiaanse kruiden
Bewaren
Na de paar zonnige dagen waarvan we de afgelopen weken al hebben mogen genieten is het voorjaar helemaal aan. En daarom is het tijd voor salades! In dit artikel laat ik je zien dat je aan een simpele basissalade heel gemakkelijk een twist kunt geven met behulp van kruiden en een extra ingrediënt.
Deze lekkere salades staan binnen no time op tafel, ideaal nu het voorjaar is begonnen.
Laatst introduceerde ik de Euroma kruidenmixen door een lekker lentestamppotje met draadjesvlees met jullie te delen. Vandaag ga ik laten zien dat je met de kruidenmixen nog veel meer kunt, zoals het verwerken in salades.
Kruidenmixen maken een gerecht compleet. Het zorgt natuurlijk voor extra smaak, maar ook voor diversiteit. Zo kun je een gerecht een hele andere twist geven als je andere kruiden gebruikt.
Euroma heeft een groot assortiment kruidenmixen. Het assortiment bestaat uit pure en natuurlijke producten. De Original Spices, Wereldse Melanges en hoogwaardige kruiden en specerijen bevatten geen zout, suikers of andere toevoegingen. Daarnaast zijn de kruiden en specerijen van herkenbare afkomst.
3x Basissalade met een twist
Hierboven zie je het overzicht van de ingrediënten die ik heb gebruikt in de salades. Zoals je ziet ben ik voor een vrij simpele basis gegaan van ijsbergsla met tomaatjes, avocado, gebakken spekjes en mozzarella. Daarbij heb ik een simpele dressing van mayonaise (dit kun je eventueel vervangen door yoghurt) en mosterd gemaakt.
Naast bovenstaande basis ingrediënten heb ik aan iedere salade een extra ingrediënt toegevoegd, die ik op smaak heb gebracht met een van de Euroma kruidenmixen. Dit is dé smaakmaker van de salade, hierdoor ontstaat er iedere keer een compleet andere salade.
Salade met Oosterse kip
Kip in een salade is altijd goed, het is alleen wel noodzaak dat de kip goed op smaak is. Daarvoor zijn de Euroma Oosterse kipkruiden goed geschikt. De kruiden geven de kip een extra smaakkick waardoor de basissalade compleet, en goed op smaak is.
Ingrediënten voor 4 personen, bijgerecht: 75 gram ijsbergsla 8 cherry tomaatjes, halve avocado, 50 gram gebakken spekjes, 6 kleine bolletjes mozzarella, 1 eetlepel mayonaise (of yoghurt), 1/2 theelepel dijon mosterd, 1 kipfilet, 1,5 theelepel Euroma Oosterse kipkruiden, 2 eetlepels olijfolie om in te bakken.
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en meng dit met de Euroma-kruiden en olijfolie. Laat dit even 10 minuten marineren. Bak de blokjes kipfilet hierna in een koekenpan rondom aan tot ze goudbruin zien en gaar zijn. Laat de kip hierna afkoelen.
Halveer de cherrytomaatjes en bolletjes mozzarella en snijd de avocado in plakjes. Meng de mayonaise met de mosterd tot een mooie dressing.
Verdeel de ijsbergsla in een kom en roer de dressing hier doorheen. Doe de tomaatjes, mozzarella, blokjes avocado en gebakken spekjes bij de salade. Voeg tot slot de blokjes Oosterse kip toe.
Italiaanse salade met mozzarella
Ik ben gek op pasta salades. Het is voedzaam en je kunt het combineren met heel veel ingrediënten. Bij deze basissalade is de pasta een fijne toevoeging omdat het voor extra body zorg, het past perfect bij de tomaatjes en mozzarella. Daarbij heeft de pasta door de toegevoegde Italiaanse kruiden van Euroma lekker veel smaak. Deze salade is ook goed geschikt als volwaardig lunchgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen, bijgerecht (of 2 personen als lunch): 75 gram ijsbergsla 8 cherry tomaatjes, halve avocado, 50 gram gebakken spekjes, 6 kleine bolletjes mozzarella, 1 eetlepel mayonaise (of yoghurt), 1/2 theelepel dijon mosterd, 100 gram fusilli (of andere pasta), 1 eetlepel Euroma Italiaanse gehaktkruiden, 1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
Kook de pasta in ruim water gaar. Giet de pasta hierna af en bestrooi met de kruiden. Roer de olijfolie hier doorheen.
Halveer de cherrytomaatjes en bolletjes mozzarella en snijd de avocado in plakjes. Meng de mayonaise met de mosterd tot een mooie dressing.
Verdeel de ijsbergsla in een kom en roer de dressing hier doorheen. Doe de tomaatjes, mozzarella, blokjes avocado en gebakken spekjes bij de salade. Doe de gekookte pasta er bij en roer de salade door.
Salade met zalm en kabeljauw
Bij deze salade met zalm en kabeljauw heb ik de mozzarella vervangen voor feta. Ik vind dit een fijnere combinatie dan mozzarella. De Mossel & Viskruiden van Euroma zorgen er voor dat de vis er nog beter uit komt, een echte smaakmaker in de salade.
Ingrediënten voor 4 personen, bijgerecht: 75 gram ijsbergsla, 8 cherry tomaatjes, halve avocado, 50 gram gebakken spekjes, 1 eetlepel mayonaise (of yoghurt), 1/2 theelepel dijon mosterd, 150 gram blokjes verse kabeljauw en zalm, 50 gram feta, 1 theelepel Euroma Mossel & Vis kruiden, 1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
Snijd de vis in blokjes en meng dit met de kruiden en olijfolie. Laat dit even 10 minuten intrekken. Bak de vis hierna in een koekenpan rondom aan. Laat de vis hierna afkoelen.
Halveer de cherrytomaatjes en snijd de avocado in plakjes. Meng de mayonaise met de mosterd tot een mooie dressing.
Verdeel de ijsbergsla in een kom en roer de dressing hier doorheen. Doe de tomaatjes, blokjes avocado, gebakken spekjes bij de basissalade. Verkruimel de feta en verdeel dit samen met de vis tot slot door de salade.
Dit artikel is een samenwerking met Euroma, lees mijn disclaimer.