Ga naar de inhoud

5x Hartige Taart – lekkere hartige taart recepten

Het is tijd om weer een lekker inspiratie artikeltje te delen. Deze keer zat ik 5x hartige taart voor jullie op een rijtje.

Ik ben gek op hartige taarten, we eten het regelmatig. Meestal als makkelijke maaltijd, en restjes zijn lekker bij de lunch. In een hartige taart kun je goed variëren met ingrediënten, zo is het iedere keer weer anders. En je kunt er lekker veel groenten in kwijt.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie favoriete ingrediënten voor een hartige taart zijn. Dit zijn mijn favo-combinaties:

5x Hartige Taart

Met broccoli en kip

Dit is mijn all-time favorite hartige taart. Ik kan niet meer bijhouden hoe vaak ik deze al heb gemaakt. Iedere keer valt hij weer in de smaak. Wat mij betreft echt een must-make.

Van pompoen met spinazie en feta

Een lekkere herfst/winter combinatie met pompoen die nu ook nog zeker kan. De hartige taart is lauw-warm lekker maar koud ook, dat maakt de taart ook ideaal als lunchgerecht.

 

Rode biet met geitenkaas en tijm

Misschien moet je een beetje wennen aan deze combinatie van rode biet met geitenkaas en tijm. Maar het is echt een toppertje, die je een keer moet proberen. Houd je nou niet van geitenkaas? Vervang de kaas dan door bijvoorbeeld feta.

Courgette met wortel

Dit is een artikel uit de oude doos, uit 2012. Nog steeds maak ik hartige taarten volgens deze how to. En zelfs dit recept maken wij nog regelmatig precies zoals het in het artikel staat beschreven.

Dit recept is ook ideaal als je restjes groente wilt opmaken.

Bloemkool met bacon

Een andere topper is deze quiche van bloemkool met bacon. Met als extraatje rode paprika en tomaat. De quiche is heel mooi romig, zelfs de tweede keer nadat je hem in de vriezer hebt gewaard en weer opwarmt blijft hij smeuïg.

 

Tip: Hartige taart of quiche bewaren

Een hartige taart of quiche is goed geschikt om te bewaren en later weer op te warmen. Verpak de hartige taart of quiche per punt of portie en vries dit in. Haal het de ochtend of avond voor je het wilt eten uit de vriezer en laat het in de koelkast rustig ontdooien. Warm het restje op in de oven. 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op