Ga naar de inhoud

Hartige taart: Broccoli & Kip

Een heerlijke hartige taart met broccoli en kip.De lekkerste hartige taart die ik tot nu toe ooit gegeten heb.
30 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze 10 minuten voor.
2
Stap 2
Snijd de kip in blokjes, kruid eventueel met kipkruiden en bak in een koekenpan gaar.
3
Stap 3
Snijd de rode paprika in blokjes, champignons in plakjes en lente-ui in ringetjes.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 °C.
5
Stap 5
Vet de taart- of quichevorm in. Bekleed de vorm met bladerdeeg.
6
Stap 6
Maak in een ruime kom een beslag van de eieren, bloem en crème fraîche. Meng de cajunkruiden, tijm, oregano, knoflookpoeder, peper en zout hierdoor. Voeg hier 100 gram geraspte kaas bij.
7
Stap 7
Meng de broccoli, kipfilet, paprika, champignons en lente ui met het beslag.
8
Stap 8
Giet het beslag in de beklede bakvorm, strooi hier een beetje geraspte kaas over en bak 45 minuten in de oven.

Hartige taart: Broccoli & Kip

Ik wilde iets maken met broccoli, en dit is het geworden. Een heerlijke hartige taart met broccoli en kip. Dat is wat dit is!

De lekkerste hartige taart die ik tot nu toe ooit gegeten heb. Het verraste me dat hij zo lekker is. Misschien had het ook te maken met de nieuwe quiche-vorm die ik hiervoor eindelijk kon gebruiken. Nieuwe (kook)spullen zijn altijd leuk. En soms smaken dingen dan even extra lekker omdat je er zo blij mee bent. (Ja, zo werkt het bij mij ;-))

Maar in een gewone taartvorm is deze ook erg lekker, dat weet ik zeker!

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op