Hartige taarten en quiches
Bewaren
Hartige taarten en quiches. Mijn favoriete ovenschotels. Vandaag zet ik deze lekkere schotels in het zonnetje en deel ik heel veel receptinspiratie. Ik heb de 12 lekkerste hartige taart recepten voor je op een rijtje gezet. Het lijstje van 10 stuks is uitgebreid naar 12, omdat ik niet kon kiezen. Er is zoveel lekkers!
Hartige taart of quiche?
Het verschil tussen een quiche of hartige taart is minimaal. Quiche is een open hartige taart, gemaakt van een zanddeegbodem. De vulling is een luchtige mix van opgeklopte eieren en room. Je kunt een eierklopper gebruiken om de mix snel en gemakkelijk te bereiden. Na het maken van de mix voeg je groenten, vis of vlees toe. Een hartige taart kan ook dicht zijn aan de bovenkant en kan ook zonder eieren of room bereid worden. Je kunt quiche zowel warm als koud serveren en het eigenlijk op alle momenten van de dag eten. Bijvoorbeeld als lunch of avondmaal. Zelf eten we ze ook vaak op feestjes. En wist je dat je quiches ook heel goed kunt invriezen? Zo heb je altijd een paar punten achter de hand. Handig als je geen tijd hebt om te koken.
Zelf hartige taart maken
Hartige taarten zijn altijd lekker om te maken. Wil je zelf een hartige taart samenstellen? Ook dat kan. In dit artikel deelde ik een stappenplan waarmee je zelf je hartige taart recept kunt maken. Je vindt in de supermarktverschillende soorten hartige taartdeeg. In het koelvak, de diepvries of als mix op de bakafdeling. Ook kun je zelf hartige taartdeeg maken, klik hier voor het hartige taartdeeg recept.
Mijn top 12 hartige taart recepten en quiches
Klik op de foto of titel van het gerecht om direct het recept te bekijken.
Broccoli en kip
Deze hartige taart staat al jaren online en is nog steeds een van de best bekeken hartige taarten. Met broccoli, paprika en kip. Al-tijd goed.
Pompoen, spinazie en feta
Een klassieke combinatie, die het super doet in een hartige taart. Pompoen met spinazie en feta.
Pizza salami quiche
Deze quiche is anders dan anderen. Namelijk gebaseerd op de pizza salami. Niet op een pizzabodem, maar verwerkt in deze lekkere eischotel. Salami, tomaat en oregano. Een topcombi, ook in dit gerecht.
Courgette met paprika en kipreepjes
Dit is de hartige taart of quiche die wij thuis het meest eten. Met courgette, paprika, kipreepjes en restjes uit de koelkast. Lekker als lunch of makkelijke maaltijd.
Spiraaltaart met wortel en courgette
Ook deze variant is net even anders. Met courgette- en wortellinten. Dit geeft een mooi spiraaleffect.
Bloemkool met kaas en spek
Bloemkool en kaas is top, met spek of bacon ook. En in een quiche of hartige taart ook!
Andijvie met spekjes
Andijviestamppot. Maar dan zonder aardappelen, met eieren en deeg. Andijevitaart. Verrassend anders, verrassend lekker.
Bolognesetaart
De bolognesetaart was een uitprobeersel, die verrassend goed uit pakte. Een heel lekkere hartige taart. Met alle ingrediënten van pasta bolognese. Zonder de pasta dan. Met gehakt, tomaat en meer.
Witloftaart met prosciutto
Witlof is een van mijn favoriete groenten. Waarom deze groente niet verwerken in een hartige taart of quiche? Lekker met prosciutto.
Broccoli met zalm
Een combinatie die altijd goed is. Broccoli en zalm. Een goed gevulde taart.
Spinazie met spek
Ook dit is een topper. Spinazie met spek en champignons. Lekker met een omeletje, en ook in deze lekkere schotel.
Quiche Lorraine
Ik sluit dit lijstje af met een klassiekers. Quiche Lorraine. Altijd goed!