Ga naar de inhoud

Hartige andijvietaart met spekjes

Andijviestamppot met een twist. Een hartige andijvietaart met spekjes. Het ideale recept om restjes andijvie in te verwerken. Lekker als lunch!
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediƫnten

punten
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant.
3
Stap 3
Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
4
Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met melk. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door voor je de spekblokjes en de andijvie toevoegt.
5
Stap 5
Giet de vulling in de vorm.
6
Stap 6
Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Hartige andijvietaart met spekjes

Andijviestamppot. Wie eet het niet? Bij ons staat het zeer regelmatig op tafel, lekker met spekjes. Deze keer maak ik geen andijviestamppot maar een hartige andijvietaart met spekjes. Een soort stamppot met een twist. Zonder aardappelen, maar dan in een hartige taart.

Hartige andijvietaart met spekjes

De lekkerste recepten ontstaan onverwachts. Toen ik laatst een restje andijvie over had vond ik het zonde om weg te gooien. Ik maakte een hartige taart, en besloot er een tweede versie naast te maken met andijvie. Het resultaat zag er zo goed uit dat ik snel een foto besloot te maken voor ik hem op at.

Deze hartige taart doet het bijvoorbeeld heel goed bij de lunch. Zo lunch je eens iets anders dan een boterham, en daarbij eet je meteen weer een beetje groente šŸ™‚

Wil je toch voor andijviestamppot gaan? Bekijk dan dit lekkere recept. Of wil je toch iets anders? Check dan dit recept met andijvie.

Hartige andijvietaart met spekjes

 

Hartige andijvietaart met spekjes

Bekijk ook andere recepten

5 reacties

Katja

Gisteren dit recept klaargemaakt. Het smaakte meer naar spek met eieren met wat gronte. Ook de andijvie bovenop de quiche was niet meer groen.. Nee, dit recept zal ik niet meer maken.

Laat een bericht achter

Annemiek

Net de boerenkooltaart gemaakt uit de scheurkalender, hij was heerlijk! Het is erg leuk om steeds weer verrassende recepten tegen te komen uit de kalender. Ben er blij mee ! Groet annemiek

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super leuk om te horen Annemiek :)

Stef van Pompoensoep.com

Ook een lekkere variatie: wat gemalen kaas mee door de eieren en de melk roeren. Smakelijk en gezond en glukkig 2019 gewenst, Warme groet, Stef

Laat een bericht achter

Anne

Misschien ook lekker met champignons erbij!! Ps: Superleuk de scheurkalender zo hebben we weer volop kookinspiratie voor het nieuwe jaar!! Groet Anne

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op