Ga naar de inhoud

Andijvie met pasta en kip

Deze keer deel ik geen stamppotje van andijvie, maar een pastagerecht met deze groente. Deze andijvie met pasta en kip is weer eens wat anders, én erg lekker. Tijd voor een nieuwe week, waar ik heel veel zin in heb. Wij beginnen later deze week namelijk met klussen in ons...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen

Voor de pesto: 

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Verwarm de bouillon tegen het kookpunt, zet het vuur lager en pocheer de kipfilet hier 8 minuten in. Snijd de kip hierna in blokjes.
3
Stap 3
Was de andijvie en snijd het fijn. Snijd de zongedroogde in stukjes en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
4
Stap 4
Meng in een staafmixer of blender de ingrediënten voor de pesto. Pureer dit tot een mooie pesto.
5
Stap 5
Roer 2 eetlepels van de pesto (of meer naar smaak) door de pasta. Verdeel de andijvie hierdoor en meng ook de zongedroogde tomaatjes, snippers kaas, pijnboompitjes en blokjes kipfilet erdoor. Verdeel het gerecht over de borden en serveer direct.
6
Stap 6
Dit gerecht kan zowel lauw-warm als koud gegeten worden.

Andijvie met pasta en kip

Andijvie met pasta en kipDeze keer deel ik geen stamppotje van andijvie, maar een pastagerecht met deze groente. Deze andijvie met pasta en kip is weer eens wat anders, én erg lekker.

Tijd voor een nieuwe week, waar ik heel veel zin in heb. Wij beginnen later deze week namelijk met klussen in ons nieuwe huis. Makkelijke maaltijden komen de komende maand voor mij dus goed van pas. Bij deze deel ik alvast een makkelijk maaltje dat lekker snel op tafel staat.

Als ik andijvie eet is dan eet ik het met aardappelen, ik ben gek op de good old andijviestamppot met spekjes. Ik varieer weinig met andijvie wat dat betreft. Maar deze keer besloot ik het anders aan te pakken. Bij de andijviestamp eet ik de andijvie het liefst rauw door de aardappelen heen. Ik besloot dat dat ook moet kunnen met pasta. Zo is dit lekkere pastagerecht met andijvie, kip en pesto ontstaan.

Het is een makkelijke maaltijd met de Hollandse andijvie, het staat binnen een half uur op tafel. Je kunt dit pastagerecht lauw-warm eten, maar ook koud als een pastasalade. Zo kun je het bijvoorbeeld ook als lunch meenemen naar je werk. Ook een lekker idee om dit te doen met restjes rauwe andijvie die over zijn van de stamppot.

Andijvie met pasta

Andijvie met pasta en kip

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

13 reacties

Ine van Tuijl

Deze salade was heerlijk! Ik heb andijvie uit eigen moestuinbak gebruikt, de rest was biologisch. Echt een aanrader.

Laat een bericht achter

Christa

Heel erg lekker, een aanrader! Ik heb deze maaltijd ook als warme maaltijd gegeten.

Laat een bericht achter

Ilse

Voor hoeveel personen is deze hoeveelheid? Ziet er lekker uit! Ga hem zeker proberen!!

Laat een bericht achter

Ilse

Ik had wat eetlepels creme fraiche toegevoegd om het wat romiger te maken, heb de andijvie en zongedroogde tomaatjes even meegebakken en gewoon als warme avondmaaltijd gegeten! Was heerlijk!

Laat een bericht achter

Karin

Andijvie door de bamie met rode paprika en rode peper is ook erg lekker

Laat een bericht achter

Laura

Waardoor kunnen de zongedroogde tomaatjes goed vervangen worden? Ik houd echt niet van zongedroogde tomaatjes.

Laat een bericht achter

anna

was heel lekker, kip vervangen door uitgebakken spekjes Koste maar heel weinig tijd, niet meer dan nodig om de pasta te koken en de spekjes te bakken, ondertussen pesto gemaakt. Heel simpel en erg lekker

Laat een bericht achter

Anna

Recept net gemaakt en omgeving wat is het lekker!!! Zit echt te smullen :D

Laat een bericht achter

Rubs

Bedankt voor het recept, wij hebben er net van gesmuld! Wel hebben wij de andijvie kort gekookt (30sec) in het water van de kip.

Laat een bericht achter

[email protected]

Wat een goed idee, pasta met andijvie! Dit ga ik onthouden

Laat een bericht achter

Marijke

Vandaag klaargemaakt. Ik vond het heel verrassend, pasta met andijvie. Ik vond het heerlijk en maak het beslist nog vele malen. Chapeau!!!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op