Ga naar de inhoud

Quiche courgette met paprika en kipreepjes

Via Instagram deelde ik vorige maand een foto van mijn to-go lunch. Een trommeltje met daarin een boterham en 2 puntjes van deze hartige taart. Hierna kreeg ik van jullie super veel DM-berichtjes met de vraag naar het recept van de quiche. Hij stond nog niet op de blog, en...
30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

punten
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Snijd de groenten in kleine blokjes en snijd de champignons ook fijn.
3
Stap 3
Verwarm olie in een grote koekenpan of wok en bak hier de courgette met de paprika en champignons en de knoflook in aan. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
4
Stap 4
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
5
Stap 5
Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en peper en roer de kaas er door. Roer hierna ook het groentemengsel en de kipreepjes door het quichebeslag.
6
Stap 6
Giet de vulling in de vorm. Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Quiche courgette met paprika en kipreepjes

Via Instagram deelde ik vorige maand een foto van mijn to-go lunch. Een trommeltje met daarin een boterham en 2 puntjes van deze hartige taart. Hierna kreeg ik van jullie super veel DM-berichtjes met de vraag naar het recept van de quiche. Hij stond nog niet op de blog, en dat is super zonde want dit is de laatste maanden onze favoriet. Deze quiche courgette met paprika en kipreepjes is een topper.

Quiche courgette met paprika en kipreepjes

Als wij in het weekend gezond, dus met veel groenten, willen eten vraagt Joost altijd of ik een quiche of hartige taart wil maken. Niet alleen wij smullen er van, onze dochter ook. Meestal gebruik ik hiervoor restjes uit de koelkast, ideaal om nog wat lekkers met de restjes te maken.

Deze variant met courgette, paprika en kipreepjes is op dit moment onze favoriet. Super simpel om te maken, het beslag bestaat uit eieren met een beetje melk. Ik bak de groenten met een teentje knoflook en voeg hier ook oregano aan toe voor extra smaak. En de kaas maakt de quiche extra lekker.

Quiche courgette met paprika en kipreepjes

Tip: voor een quiche zonder vlees kun je de kipreepjes weglaten. Wij eten de quiche als hoofdmaaltijd, ongeveer 1/4 van de quiche per volwassene. En wat over is vriezen we in voor een volgende keer. Vind je alleen quiche wat saai of kaal? Serveer er dan een kom soep of groene salade bij. 

Ben je op zoek naar meer hartige taart- of quicherecepten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Quiche courgette met paprika en kipreepjes

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

9 reacties

Gesine

Al een paar keer deze gemaakt en zeker wel lekker, maar ik vind het wel een zompig geheel daar de eieren gewoon niet stollen. Houd me verder aan het recept. Laatste keer geprobeerd met langer in oven (45min) maar ook dat gaf geen resultaat. Tips?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Gesine, dan moet het ergens fout gaan inderdaad. Mijn quiche wordt wel gaar, het eimengsel stolt. Misschien de oven iets hoger zetten? (niet teveel) en probeer het eens 50 minuten?

Bilanchio

Dag Brenda, Ik ben allergisch voor stremsel. Veel overgerechten gebruiken kaas. Is er een alternatief?

Laat een bericht achter

susanne

Daar ben ik ook erg benieuwd naar.

Xavier de Vries

Heerlijke taart! ik ben zelf een enorm fan van quiches! De kip had ik van de poulier en wel zelf wat extra groentes toegevoegd, ik kijk altijd via https://www.folderbode.nl/plus/ om te kijken wat er in de aanbieding is zodat ik extra veel groentes kan halen! Misschien een leuke tip?

Laat een bericht achter

Marleen

Hij was heerlijk! Twee flinke tenen knoflook er door gedaan. Zeker voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super! En wat leuk dat je er meteen mee aan de slag bent gegaan Marleen!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op