Ga naar de inhoud

Quiche van broccoli met zalm

Op zoek naar een recept voor een quiche? Dan tip ik je deze quiche van broccoli met zalm. Weer eens iets anders!

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Quiche van broccoli met zalm

Quiche broccoli en zalm

Het is echt alweer te lang geleden dat ik een recept voor een hartige taart of quiche heb gedeeld. Vandaag een lekkertje met vis, een quiche van broccoli met zalm.

Deze quiche is geinspireerd op een andere topper die al een lange tijd op Brenda Kookt te vinden is. De hartige taart met broccoli en kip. Omdat ik deze al erg vaak gemaakt heb wilde ik iets anders. Het werd broccoli en zalm. Weer zo’n topper!

De quiche heb ik lekker basic gehouden door niet te veel ingrediënten toe te voegen. Er is deze keer zelfs geen kaas toegevoegd. En ik moet zeggen dat dat me goed bevallen is. Het lijkt soms een gewoonte te worden overal kaas aan toe te voegen.

Wist je dat je restjes hartige taart of quiche heel goed kunt invriezen? Als je een (of meer) punt(en) over hebt verpak deze dan in een diepvrieszakje en vries hem zo in. Haal de punt ‘s ochtends uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien. Tegen de avond is de hartige taart ontdooid en kun je hem in de oven even opwarmen. Laatst publiceerde ik een artikel over het invriezen van eten. Klik hier  om dit artikel te lezen.

Hartige taart broccoli en zalm

Ingrediënten

personen

Extra benodigd:

Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze quiche van broccoli met zalm

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes, kook deze 8 minuten voor en giet het kookvocht af. Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een beetje olijfolie op middelhoog vuur glazig. Snijd de gerookte zalm in stukjes.
3
Stap 3
Bekleed de quichevorm met de deeg voor hartige taart. Zorg ervoor dat de heel vorm goed bekleed is.
4
Stap 4
Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de crème fraiche en bloem tot een beslag. Voeg de voorgekookte roosjes broccoli, gerookte zalmsnippers en de gebakken uienringen bij het beslag en roer dit goed door. Breng op smaak met een beetje peper.
5
Stap 5
Verdeel het broccolimengsel over de met deeg beklede quichevorm en bak het geheel 30-40 minuten in de oven. Tot het ei-gestold is en het deeg gaar.
Bekijk ook andere recepten
Orzo in tomatensaus met gehaktballetjes
Traybake van zoete aardappel met knoflookolie en Parmezaan
Spitskoolstamppotje met slavink
Pompoenrisotto uit de oven met spekjes en geitenkaas

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op