Ga naar de inhoud

Quiche van broccoli met zalm

Het is echt alweer te lang geleden dat ik een recept voor een hartige taart of quiche heb gedeeld. Vandaag een lekkertje met vis, een quiche van broccoli met zalm. Deze quiche is geinspireerd op een andere topper die al een lange tijd op Brenda Kookt te vinden is. De hartige taart met broccoli en

Quiche van broccoli met zalm

Quiche broccoli en zalm

Het is echt alweer te lang geleden dat ik een recept voor een hartige taart of quiche heb gedeeld. Vandaag een lekkertje met vis, een quiche van broccoli met zalm.

Deze quiche is geinspireerd op een andere topper die al een lange tijd op Brenda Kookt te vinden is. De hartige taart met broccoli en kip. Omdat ik deze al erg vaak gemaakt heb wilde ik iets anders. Het werd broccoli en zalm. Weer zo’n topper!

De quiche heb ik lekker basic gehouden door niet te veel ingrediënten toe te voegen. Er is deze keer zelfs geen kaas toegevoegd. En ik moet zeggen dat dat me goed bevallen is. Het lijkt soms een gewoonte te worden overal kaas aan toe te voegen.

Wist je dat je restjes hartige taart of quiche heel goed kunt invriezen? Als je een (of meer) punt(en) over hebt verpak deze dan in een diepvrieszakje en vries hem zo in. Haal de punt ‘s ochtends uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien. Tegen de avond is de hartige taart ontdooid en kun je hem in de oven even opwarmen. Laatst publiceerde ik een artikel over het invriezen van eten. Klik hier  om dit artikel te lezen.

Hartige taart broccoli en zalm

Quiche van broccoli met zalm

Extra benodigd:

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 1 quiche 4/5 personen:

  • 7 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid)
  • 1 broccoli (500 gram)
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 grote rode ui
  • 6 eieren
  • 100 gram creme fraiche
  • 50 gram bloem
  • peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de quichevorm in.

Snijd de broccoli in roosjes, kook deze 8 minuten voor en giet het kookvocht af. Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een beetje olijfolie op middelhoog vuur glazig. Snijd de gerookte zalm in stukjes.

Bekleed de quichevorm met de deeg voor hartige taart. Zorg ervoor dat de heel vorm goed bekleed is.

Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de crème fraiche en bloem tot een beslag. Voeg de voorgekookte roosjes broccoli, gerookte zalmsnippers en de gebakken uienringen bij het beslag en roer dit goed door. Breng op smaak met een beetje peper.

Verdeel het broccolimengsel over de met deeg beklede quichevorm en bak het geheel 30-40 minuten in de oven. Tot het ei-gestold is en het deeg gaar.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op