Ga naar de inhoud

Hartige taart met rode biet met geitenkaas en tijm

Deze week trap ik af met een hartige taart. Met rode biet, geitenkaas en pijnboompitjes. Misschien moet je een beetje wennen aan deze combinatie, de hartige taart is eens iets anders. Maar ik kan hem je van harte aanbevelen. Het is een toppertje. De combi van rode biet met geitenkaas is super, dat wisten we al.
Delen op

Hartige taart met rode biet met geitenkaas en tijm

Bietentaart met geitenkaas en feta

Deze week trap ik af met een hartige taart. Met rode biet, geitenkaas en pijnboompitjes.

Misschien moet je een beetje wennen aan deze combinatie, de hartige taart is eens iets anders. Maar ik kan hem je van harte aanbevelen. Het is een toppertje.

De combi van rode biet met geitenkaas is super, dat wisten we al. Maar hou je nou niet van geitenkaas? Vervang de kaas dan door bijvoorbeeld feta.

 

Hartige taart met rode biet

Hartige taart met rode biet met geitenkaas en tijm

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • deeg voor hartige taart
  • 500 gram voorgegaarde rode biet
  • 300 gram aardappelen
  • 2 takjes tijm
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 1 eetlepel bloem
  • verse, zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • peper en zout

Extra benodigd: quichevorm of springvorm, eventueel bakbonen

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 ºC (hete lucht). Vet de bakvorm in, en bekleed met het deeg. Vul de vorm met bakbonen en bak de bodem 20 minuten voor.

Schil de aardappelen, rasp ze in schijfjes en kook ze 8 minuten voor. Rasp de rode bieten ook in plakken.

Klop de eieren en meng dit met de creme fraiche en bloem. Voeg de tijm toe samen met peper en zout.

Verdeel de aardappelschijfjes over de voorgebakken quichebodem. Schenk hierover het ei-mengsel. Verdeel vervolgens de schijfjes rode biet dakpansgewijs over de vorm. Bestrooi met blaadjes tijm en pijnboompitjes en verbrokkel de geitenkaas over de hartige taart.

Bak de hartige taart in 30 minuten gaar.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Pasta Florentine met zalm
Mango kwarktaart
Witlof met brie en spek uit de oven

10 reacties

Marjan

Voor hoeveel personen is het voldoende als ik deze hartige taart als maaltijd gebruik? Mvg .

Laat een bericht achter

Patty

Hoi, Deze taart lijkt me erg lekker! Is het ook een optie om dit met hartige taartdeeg plakjes uit de diepvries te maken? Alvast bedankt! Groetjes

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Patty, ja dat kan zeker. Ik gebruik de plakjes uit de vriezer ook regelmatig voor het maken van hartige taarten.

AJ

Heerlijk een variatie op de hartige taart. Deze had ik nog niet bedacht. Die Feta wordt hier in huis niet met dank aanvaard. Heb je daar een vervanger voor, naast het gebruikelijke weglaten. Met vriendelijke groet, AJ

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik gebruik geitenkaas in het recept, dit kun je vervangen door feta. En anders kun je bijvoorbeeld ook gewone geraspte kaas nemen als je toch een kaassoort wilt toevoegen.

Els

Heerlijke combinatie, ga hem zeker maken

Laat een bericht achter

Marlotte

Ik ben echt gek op de combinatie rode biet, geitenkaas en tijm (oké, eigenlijk alles met geitenkaas is goed). Ga deze zeker eens proberen, alleen dan glutenvrij! Ben benieuwd of hij er nog steeds zo goed uitkomt!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zeker doen dames!

Laat een bericht achter

Marlies Prinssen

Kan ik deze taart invriezen voor later gebruik?

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op