5x Vis
Bewaren
Meestal deel ik op vrijdag een visgerecht. Vrijdag, visdag. Dit heb ik van huis uit meegekregen en hou ik er lekker in. Op vrijdag eten we 9 van de 10 keer vis en daarom vind ik het leuk om op vrijdag een visrecept te delen op Brenda Kookt.
Deze week doen we het anders en deel ik vandaag 5x vis. Op de woensdag. Zo heb je tijd om voor vrijdag (of iedere andere dag dat jij vis wilt eten) de boodschappen te halen.
Dit zijn mijn 5 favoriete visrecepten van nu. Welke van deze 5 gerechten zet jij het liefst op tafel? En oh ik ben ook benieuwd of jullie ook op vrijdag vis eten. Of maakt het voor jou niet uit welke dag het is?
Wraps met zalm en avocadospread
Ik trap af met een lekker makkelijk en zomers receptje. Wraps met zalm en avocadospread. Ik eet dit graag als makkelijke maaltijd maar ook als lunchgerecht is dit een zeer smakelijk receptje.
Zalm met citroen en mozzarella
Ovengerechten doen het hier altijd goed zo ook de zalm met citroen en mozzarella die we al meerdere keren hebben gegeten. Door de zalm met citroen, tomaatjes en mozzarella te verwarmen heb je heel snel een lekker smakelijk gerecht. Een tip voor als er mensen komen eten.
Pasta pesto tonno
Deze pasta met tonijn en pesto is een makkelijke pasta die je heel goed van te voren kunt klaarmaken. Een topper als je met mooi weer ergens van de zon gaat genieten (moeten we wel nog even wachten op lekker warm weer ;)) en de lunch of maaltijd wilt meenemen. Ik vind het zelf lekkerder als de pasta eerder is klaargemaakt zodat de pesto-smaak lekker in de pasta kan trekken.
Sushi
Ik heb de afgelopen tijd regelmatig trek in sushi maar ik eet het bijna nooit. Dit komt ook doordat mijn wederhelft het niet eet. Ik vind dat ik nodig weer eens zelf sushi moet maken zoals ik bij dit artikel deed.
Visburger
De laatste tijd zijn wij into de burgers en een van de favorieten was de visburger die ik laatst deelde. De burger van pangafilet is goed op smaak en heel erg lekker met een wasabi- of citroensausje er bij.