Ga naar de inhoud

Kerstmenu Zwangerproof

Kerstmenu'sTijd voor het laatste complete kerstmenu dat ik met jullie ga delen voor de feestdagen. Het thema van dit menu is een beetje anders: kerstmenu zwangerproof.

Sinds mijn zwangerschap heb ik het afgelopen jaar heb ik veel vragen van bezoekers gekregen over eten tijdens de zwangerschap. Veel mensen vinden het eng en lastig. Ze zijn bang om zwangere vrouwen toch iets voor te zetten dat ze niet mogen hebben. Daarom deel ik bij deze een zwangerproof kerstmenu.

Dit kerstmenu bevat geen rauw vlees, -vis, -eieren of andere dingen die een zwangere dame niet mag eten. Daarbij is dit een menu dat zeker niet alleen bij zwangeren in de smaak valt..

Kerstmenu zwangerproof

Kerstmenu Zwangerproof

Klik op de titel van de gerechten om het recept te bekijken

—————

Voorgerecht
Carpaccio van serranoham met groene asperges

Tussengerecht
Bloemkoolsoepje met baconkruim
geserveerd met een huisgemaakte soepstengel

Hoofdgerecht
Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen
met daarbij stoofpeertjes, rode kool koekjes, cranberrysaus,
aardappelsterren en aardappel kroketjes

Nagerecht
Aardbeientiramisu

—————

Toelichting bij het menu

Serranoham is een gerookte ham en daarom veilig voor de zwangere vrouw. Verwerk de ham in een heerlijke carpaccio met groene asperges.

Soep is altijd goed, maar vaak wel een beetje standaard. De bloemkoolsoep met baconkruim is dat niet, het is een topper.

Varkenshaas is een lekker stukje vlees, zeker met ham, tijm en paddestoelen. Een compleet hoofdgerecht samen met de lekkere bijgerechten. Eventueel kun je het stuk vlees voor de zwangere vrouw iets langer bakken.

Het is algemeen bekend dat tiramisu een no go is tijdens de zwangerschap. Maar van de aardbeientiramisu kan iedereen genieten. Zwanger of niet.

Variatietip

Serveer je liever geen serranoham? Vervang dit dan door de Carpaccio van kipfilet met mango.

Wijnadvies

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je bijpassende wijnen bij dit menu kunt selecteren. Ben je zwanger en wil je gezellig maar verantwoord een wijntje kunnen drinken? Bij Abels Wijnen kun je lekkere alcoholvrije wijnen  bestellen, klik hier voor de directe link.  Met de code ‘brendakookt’ ontvang je €7,50 korting bij een besteding vanaf € 60,-. Voorwaarden: 1 code per bestelling en per afleveradres, code is geldig tot en met 31 december 2015.

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

4 reacties

Monique

Serranoham is absoluut niet veilig tijdens zwangerschap. Het vermijden ervan om ernstige gezondheidsrisico's voor de baby te voorkomen wordt aangeraden. Ik vind het kwalijk dat het hier wordt benoemd als veilig. De kans op besmetting met toxoplasmose is klein maar zeker aanwezig Dat risico wil je echt niet nemen noch je klanten adviseren om te nemen.

Laat een bericht achter

Marjolein

Seranoham is koud gerookt en wordt daarom beschouwd als rauwe ham. Het is dan ook niet veilig om te eten tijdens de zwangerschap ivm de mogelijke toxoplasmose die het bevat.

Laat een bericht achter

Lot

Was was het 40 jaar geleden toch anders, geen voedingsvoorschriften alleen advies om de kattenbak niet zelf schoon te maken en te stoppen met roken (wat me pas 6 jaar later lukte). En toch werden er gezonde kinderen geboren.

Laat een bericht achter

Marlotte

Ik ben dan wel niet zwanger, maar wat een leuk kerstmenu is dit! Ik blijf gewoon maar kijken naar de aardbeitiramisu, ziet er echt fantastisch uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op