Ga naar de inhoud

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Bij het kerstdiner speelt vlees vaak een grote rol, zelf houd ik er ook wel van. Vooral varkenshaas is een van mijn favorieten. Toch eet ik varkenshaas meestal ‘gewoon’ gebakken met een lekker champignonsausje, dat is namelijk altijd goed. Het leek me leuk deze keer eens iets anders met varkenshaas...
30 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelenBij het kerstdiner speelt vlees vaak een grote rol, zelf houd ik er ook wel van. Vooral varkenshaas is een van mijn favorieten. Toch eet ik varkenshaas meestal ‘gewoon’ gebakken met een lekker champignonsausje, dat is namelijk altijd goed. Het leek me leuk deze keer eens iets anders met varkenshaas te doen voor het kerstdiner. Dit varkenshaas met ham, paddenstoelen en tijm is vol van smaak. Echt een aanrader als je eens iets anders wilt.

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddenstoelen

Bron: ah

 

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het vlees in 4 gelijke porties en vouw indien nodig het dunne deel van de varkenshaas naar binnen zodat het vlees overal even dik is. Ris van de helft van de takjes tijm van de blaadjes. Bestrooi het vlees rondom met tijm en peper. Rol de varkenshaas in de ham, zorg ervoor dat de varkenshaas rondom mooi bedekt is met ham.
2
Stap 2
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom 4 minuutjes aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in de ovenschaal. Bak de sjalotten, paddentoelen en de rest van de tijm ongeveer 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Schep dit mengsel bij het vlees in de ovenschotel en verwarm dit alles 15 minuten in de oven.
3
Stap 3
Neem de schaalna 15 minuten uit de oven en dek het vlees af met aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het serveert. Snijd het vlees in plakjes en serveer het met de paddenstoelen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gevuld picknickbrood met kip en kerriemayo
Loaded fries met chili
3x Bavettespiesjes
Whipped ricotta met groenten uit de oven

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op