Ga naar de inhoud

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Bij het kerstdiner speelt vlees vaak een grote rol, zelf houd ik er ook wel van. Vooral varkenshaas is een van mijn favorieten. Toch eet ik varkenshaas meestal ‘gewoon’ gebakken met een lekker champignonsausje, dat is namelijk altijd goed. Het leek me leuk deze keer eens iets anders met varkenshaas...
30 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het vlees in 4 gelijke porties en vouw indien nodig het dunne deel van de varkenshaas naar binnen zodat het vlees overal even dik is. Ris van de helft van de takjes tijm van de blaadjes. Bestrooi het vlees rondom met tijm en peper. Rol de varkenshaas in de ham, zorg ervoor dat de varkenshaas rondom mooi bedekt is met ham.
2
Stap 2
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom 4 minuutjes aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in de ovenschaal. Bak de sjalotten, paddentoelen en de rest van de tijm ongeveer 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Schep dit mengsel bij het vlees in de ovenschotel en verwarm dit alles 15 minuten in de oven.
3
Stap 3
Neem de schaalna 15 minuten uit de oven en dek het vlees af met aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het serveert. Snijd het vlees in plakjes en serveer het met de paddenstoelen.

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelenBij het kerstdiner speelt vlees vaak een grote rol, zelf houd ik er ook wel van. Vooral varkenshaas is een van mijn favorieten. Toch eet ik varkenshaas meestal ‘gewoon’ gebakken met een lekker champignonsausje, dat is namelijk altijd goed. Het leek me leuk deze keer eens iets anders met varkenshaas te doen voor het kerstdiner. Dit varkenshaas met ham, paddenstoelen en tijm is vol van smaak. Echt een aanrader als je eens iets anders wilt.

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelen

Varkenshaas met ham, tijm en paddenstoelen

Bron: ah

 

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op