Ga naar de inhoud

Cranberrysaus

Cranberrysaus is een ideale saus bij een stukje vlees. Het is een feestelijke saus die bij veel verschillende soorten vlees past. Het is lekker om te serveren bij kip en varkenshaas, maar ook bij eendenborst en wild. Sinds ik op Vlieland ben geweest ben ik totally in to de cranberrie....

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Breng de cranberry's samen met de sinaasappelsap aan de kook. Voeg de kaneelstokjes, suiker en rode port erbij en laat dit op zacht vuur 10 minuten koken. Roer de saus tussendoor door. Zeef de saus en giet het in een kannetje.
2
Stap 2
Serveer de cranberrysaus met een mooi stukje vlees zoals varkenshaas, kip of eend.

Cranberrysaus

Cranberrysaus txtCranberrysaus is een ideale saus bij een stukje vlees. Het is een feestelijke saus die bij veel verschillende soorten vlees past. Het is lekker om te serveren bij kip en varkenshaas, maar ook bij eendenborst en wild.

Sinds ik op Vlieland ben geweest ben ik totally in to de cranberrie. Gedroogde cranberry’s at ik al regelmatig en door de cranberryweek ben ik inmiddels ook bekend met verse cranberry’s. Cranberry’s van Vlieland zijn helaas niet meer verkrijgbaar omdat het seizoen is afgelopen. Maar de geïmporteerde cranberry’s die je nu in de supermarkt vindt smaken er niet minder om.

 

Cranberrysaus 02

Cranberrysaus met rode port

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

7 reacties

Pamela

Vandaag gemaakt bij een kiprollade. Maar het was ontzettend zuur. Ik heb er veel meer suiker bij gedaan, om het op smaak te krijgen. Uiteindelijk toch op smaak gekregen.

Laat een bericht achter

Hilly Khouw

Ik zou graag de cranberry saus willen maken maar ik drink geen alcoholhouden drank. Wat kan ik het beste gebruiken i.p.v. de port? Alvast bedankt.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Hilly, ik heb eerder ook een cranberrysaus zolder alcohol gemaakt. Dan gebruik ik sinaasappelsap, zie dit recept: https://brendakookt.nl/2017/12/10/kersttrifle-van-gingerbread/

Vera

Hoi Brenda, Ik wil jouw Cranberrysaus gaan maken maar kun je mij misschien laten weten hoelang ik de saus kan bewaren.

Laat een bericht achter

Tamara

waar kun je de port mee vervangen als je die niet hebt?

Laat een bericht achter

Marja

Hele fijne kerstdagen Brenda! En voor het nieuwe jaar, een goede gezondheid, veel liefde vriendschap en aandacht voor elkaar en natuurlijk veel nieuwe reepten! Geniet van deze dagen samen met je dierbaren en tot de volgende keer! Liefs, Marja. :-D

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Marja, ook voor je lieve reacties :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op