Mix and match Kerstmenu – Overzicht
Bewaren
Alle recepten van het Brenda Kookt Mix and Match Kerstmenu zijn inmiddels gepubliceerd. Tijd voor een overzicht van alle kerstrecepten.
Alle recepten voor een compleet 4-gangendiner zijn de afgelopen weken gepubliceerd. Van deze 11 gerechten kun je je favorieten selecteren en zo je eigen kerstmenu samenstellen.
Ga je voor vlees, vis of vega? Of misschien een combinatie? Het kan allemaal.
KERSTMENU 2019 Mix and Match
Klik op de titels van de gerechten om het recept te bekijken
Voor en tussengerechten
Crostini met geroosterde pompoen, geitenkaas en pistache
Deze vegetarische starter van geroosterde pompoen met romige geitenkaas en hartige pistache op een krokante crostini kan altijd. Als voorgerecht, tussengerecht of lekker bij de borrel.
Klik hier voor het recept.
Tartaar van rode biet met geitenkaasmousse
De geitenkaasmousse in dit gerechtje schrikt misschien af, maar dat is nergens voor nodig. De geitenkaas overheerst niet. De combinatie met de biet, het spek en de honing-mosterddressing is mooi in balans. Een topper van een gerechtje, die het goed doet in vele kerstmenu’s.
Klik hier voor het recept.
Paling met mierikswortelcreme, appel en avocado
Dit visgerecht is een topper voor kerst. Bij de paling maak ik een luchtige mierikswortelcrème van slagroom en geraspte mierikswortel. Dit combineert heel mooi met de unieke smaak van de paling. Hierbij serveer ik frisse blokjes appel, romige avocado en tomaatjes.
Klik hier voor het recept.
Romige aardappel-preisoep met 3 toppings (vlees, vis en vega)
Een gerecht dat altijd kan, in ieder kerstmenu. Deze romige aardappel-preisoep kun je namelijk serveren met een topping van krokante spekblokjes, gerookte zalmsnippers of met een vegetarische topping van croutons met gebakken preiringetjes. Serveer de soep in een klein glaasje voor een extra feestelijk effect.
Klik hier voor het recept.
Gevulde portobello met blauwe kaas en cranberry
De portobello gevuld met blauwe kaas wordt gebakken in de oven. Daarna voeg je er (koude of warme) cranberrysaus aan toe en zo heb je in een handomdraai een heerlijk, makkelijk en feestelijk kerstgerechtje.
Klik hier voor het recept.
Hoofdgerechten
Beet wellington
Dit bladerdeegpakketje is de vegetarische showstopper. Beet Wellington is uiteraard een variant op de bekende Beef Wellington. Voor de vegetarische (of zelfs vegan) Beet Wellington vervangen we de biefstuk door bieten en omhullen we die bieten met bruin gebakken champignons en verse spinazie.
Klik hier voor het recept.
In dit recept wordt de varkenshaas op een andere manier bereid dan je waarschijnlijk gewend bent. De varkenshaas wordt namelijk gestoofd, in de slowcooker of in een stoofpan. Dit keer dus geen rosé medaillon varkenshaas op je bord, maar heel malse gestoofde varkenshaas die uit elkaar valt. Lekker met de cranberryjus waar je het vlees in gaart.
Klik hier voor het recept.
Zalm en croute, zalm in bladerdeeg
Een super feestelijk gerecht. Dit hoofdgerecht met vis bestaat uit drie componenten: zalm die je wikkelt in bladerdeeg, een groene kruidenmix die je gebruikt om de vis op smaak te brengen en een lekker romig sausje met mosterd die je op het bord over de vis heen schenkt.
Klik hier voor het recept.
Nagerechten
IJstaart met chocolade, karamel en pinda’s
Een super lekker en spectaculair toetje, dat mega easy is om te maken. Dat is deze ijstaart met chocolade, karamel en pinda’s. Dit is de homemade versie van de welbekende ijstaart.
Klik hier voor het recept.
Pavlovakrans met winterfruit en maple syrup
De pavlovakrans met winterfruit en maple syrup is de showstopper, een perfect winterdessert. En very easy to make!
Klik hier voor het recept.
Wit chocoladetaartje met salted caramel
Een toetje om van te watertanden. Een brosse bodem met een vulling van karamel en witte chocoladeganache. Zo lekker, een ideale afsluiter van het kerstdiner.
Klik hier voor het recept.
Kerstmenu’s
Met deze 11 gerechten kun je vele menu’s samenstellen. Alle gerechten zijn met elkaar te combineren. Kies vooral wat je zelf welke combinatie het beste bij jou en je gezelschap past.
Een paar voorbeeldmenu’s:
Vegetarisch menu
Crostini pompoen
Gevulde portobello
Aardappel-preisoepje
Beet wellington
IJstaart
Vleesmenu
Tartaar van rode biet
Aardappel-preisoepje
Varkenshaas met cranberryjus
Pavlovakrans
Vismenu
Paling met mierikswortelcreme
Aardappel-preisoepje
Zalm en croute
Wit chocoladetaartje
Gecombineerd menu 1
Crostini pompoen
Paling met mierikswortelcreme
Aardappel-preisoepje
Beet Wellington
Wit chocoladetaartje
Gecombineerd menu 2
Crostini pompoen
Gevulde portobello
Varkenshaas met cranberryjus
IJstaart
Gecombineerd menu 3
Tartaar van rode biet
Aardappel-preisoepje
Zalm en croute
Pavlovakrans